Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 07

N.Čanakui teko pačiam žengti į aikštę: „Buvo tikrai sudėtinga“

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda pastaruoju metu išgyveno labai sunkų laikotarpį – lapkričio 1-ąją 6 žaidėjams buvo užfiksuoti koronaviruso atvejai. Po trijų savaičių grįžusi ekipa Europos taurėje turėjo verstis 8 žaidėjų rotacija ir tada sulaukė dar vieno smūgio – susirgo dar 4 krepšininkai.
Nenad Čanak
Nenad Čanak / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pertrauka dėl COVID-19 situacijos ir FIBA Europos čempionato atrankos lango lėmė, kad „Lietkabelis“ į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) kovas grįžo po 42 dienų pertraukos. Nepaisant to, Klaipėdoje 90:80 nugalėtas „Neptūnas“, taip įsirašius šeštąją pergalę paeiliui.

Praėjusią savaitę „Lietkabelį“ supurtė permainos, kai Marinas Maričius išvyko į Splito „Split“ klubą, o jį pakeitė Džordže Gagičius, kuris per 10 minučių Klaipėdoje spėjo įmesti 6 taškus, bet buvo priverstas anksčiau laiko palikti parketą dėl dviejų nesportinių pražangų.

Vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas interviu metu šypsojosi, kad sunkiausia pastaruoju metu buvo išlaikyti pozityvumą, bet ne koronaviruso testo rezultatuose, o savo galvoje. Strategas „kklietkabelis.lt“ svetainei pasidžiaugė komandos parodytu charakteriu ir vylėsi, kad blogiausias laikotarpis – jau praeityje.

– Komanda išgyveno sudėtingą laikotarpį. Kas jo metu buvo sunkiausia?

– Didžiausias iššūkis buvo išlikti pozityviems, bet ne koronaviruso testo rezultatuose, o savo galvose (juokiasi). Buvo tikrai sudėtinga, bet mes išlikome vieningi ir esame stipresnė komandai nei buvome iki COVID-19 situacijos.

– Galbūt jums pačiam teko žengti ant parketo per treniruotes?

– Taip, kartais tekdavo, kadangi turėdavome 6–7 žaidėjus. Būdavau tas trūkstamas, kad turėtume lyginį skaičių. Džiugu, kad pagaliau tos problemos yra praeityje ir mes treniruotėse galime dirbti ties taktiniais dalykais, kurių negalėjome šlifuoti iki šiol.

– Gruodį laukia 7 mačai per 21 dieną. Ką manote apie tvarkaraštį?

– Taip, mes žinome situaciją ir būsime pasiruošę geriausiai, kaip tik įmanoma. Mums labai svarbi pergalė buvo Klaipėdoje, kadangi LKL rungtyniavome po 42 dienų pertraukos bei buvome praktiškai be treniruočių. Dabar žiūrime į rungtynes Antverpene, kur turime laimėti, jeigu norime išsaugoti viltis patekti į kitą etapą. Žiūrėsime į priekį rungtynės po rungtynių.

– Ką turite padaryti, kad laimėtumėte prieš „Telenet Giants“?

– Jie taip pat nėra geroje situacijoje, kadangi Belgijos lygoje kol kas yra sužaidę vos dvejas rungtynes. Mes turime saugoti kamuolį, kadangi pirmajame mače padarėme 8 klaidas per pirmąsias 10 minučių. Labai sunku žaisti, kai taip pradedi susitikimą. Turime neleisti rinkti taškų po klaidų greitose atakose bei kontroliuoti atšokusius kamuolius.

– Koks žaidėjas yra Džordže Gagičius ir ko iš jo tikitės?

– Džordže yra labai geras žmogus ir puikus komandos draugas, kas man kartais net yra svarbiau nei sugebėjimai aikštelėje. Gagičius yra tipinis centras, kuris savo žaidimą grindžia veiksmais po varžovų krepšiu. Jo buvimas baudos aikštelėje suteiks daugiau erdvės mūsų metikams. Žinoma, kad dabar Gagičius nėra geros sportinės formos, todėl mes turime padėti jam, jog vėliau jis galėtų padėti mums.

– Sezono pradžioje daug kritikos dėl neva savanaudiško žaidimo sulaukęs Kyle‘as Vinalesas dabar rungtyniauja labiau komandiškai. Ar esate patenkintas jo progresu?

– Visada pernelyg anksti apie žaidėjus kalbėti rugsėjį ar spalį. Tai yra procesas, kuris užtrunka. Aš kalbėjausi su Kyle‘u ir jis sutiko su mano išsakytomis pastabomis. Dabar jis pats geriau supranta, ko iš jo norime, o komandos draugai labiau prisitaikė prie jo, todėl žaidimas ir yra geresnis nei jį matėme rugsėjį. Jeigu Kyle’as toliau judės ta pačia kryptimi, viskas bus gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas