Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

N.Pacevičius toliau nepralaimi – „Wolves“ švenčia pergalę Italijoje

Kęstutį Kemzūrą prie Vilniaus „Wolves“ (6-10) vairo pakeitęs asistentas Nedas Pacevičius ir toliau nepralaimi.
Kristupas Žemaitis
Kristupas Žemaitis / „Wolves“ klubo nuotr.

Po lygiųjų su Kauno „Žalgiriu“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje 28-erių specialisto auklėtiniai trečiadienį laimėjo Europos taurės varžybose.

Visus šansus patekti į kitą etapą jau praradę „Vilkai“ išvykoje užtrenkė duris ir Venecijos „Umana Reyer“ (6-10) ekipai, kuriai Vilniuje buvo pralaimėję 77:93.

N.Pacevičiaus vadovaujama sostinės komanda galiausiai sutriuškino Neveno Spahijos auklėtinius 75:57 (15:15, 17:16, 15:19, 28:7).

Taškas į tašką vykusiose rungtynėse lūžis įvyko ketvirtojo kėlinio pradžioje. „Wolves“ spurtavo net 18:1 ir atgal nebesidairė.

Lemiamoms sezono rungtynėms slystant iš rankų „Umana Reyer“ žaidėjai prarado ir šaltą protą. Maxas Heideggeris užsidirbo techninę pražangą už ginčus su teisėjais, o Davide'as Casarinas – diskvalifikacinę už smūgį „Wolves“ puolėjui Tre'Shawnui Thurmanui.

„Geras jausmas. Tai pirma mano pergalė šiame klube kaip vyr. treneriui. Deja, prieš kelias dienas nepavyko laimėti prieš Kauno „Žalgirį“. Labai džiaugiuosi dėl savo žaidėjų. Jie parodė, kad gali gintis. Parodėme savo identitetą. Liko dar daug rungtynių, deja, ne Europos taurėje. Liko aukšti tikslai vietinėse pirmenybėse ir tokią komandą norime matyti likusioje sezono dalyje“, – džiaugėsi N.Pacevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nedas Pacevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nedas Pacevičius

„Kovėmės kietai. Toks ir buvo tikslas šįvakar. Nesužaidėme gero sezono Europos taurėje. Sveikinimai treneriui su jo pirmąja pergale. Tikiuosi, kad išlaikysime tokį žaidimą ir ateityje“, – antrino T.Thurmanas.

Laimėti „Vilkams“ pavyko ir be žaisti negalėjusių Rasheedo Sulaimono bei Vaido Kariniausko.

„Umana Reyer“: Maxas Heideggeris 19 (4/7 trit.), Amedeo Tessitori 13 (8 atk. kam.), Davide'as Casarinas 8, Aamiras Simsas 7.

„Wolves“: Tre'shawnas Thurmanas 14 (8 atk. kam.), Christianas Mekowulu 12, Garrisonas Brooksas 11 (6 atk. kam.), Kristupas Žemaitis (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Eigirdas Žukauskas (7 atk. kam.) ir Jeffery Tayloras (5 atk. kam., 5 klaid.) – po 9.

Revanšą didesniu skirtumu prieš Venecijos ekipą pasiekę „Vilkai“ aplenkė varžovus ir turnyrinėje lentelėje, pakildami į 7 vietą A grupėje.

Iki reguliariojo sezono pabaigos lieka du turai.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas