Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naudingiausias Europos taurės žaidėjas – Vilniuje siautėjęs mažylis

Europos taurės turnyras paskelbė naudingiausią 2023-2024 m. sezono krepšininką. Juo išrinktas „Paris“ klubo lyderis TJ Shortsas.
Europos taurės rungtynės: „Wolves“ - „Paris Basketball“
TJ Shortsas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Temos: 1 Europos taurė

MVP laureatą rinko Europos taurės komandų vyr. treneriai, kapitonai, sirgaliai ir žiniasklaidos atstovai.

Vos 175 cm ūgio amerikietis šį sezoną yra tikras „Paris“ variklis. Jis fiksuoja 18 taškų, 7,5 rezultatyvaus perdavimo ir 23,4 naudingumo balo rodiklius.

Paryžiaus klubas iš 21 rungtynių laimėjo net 20 ir pateko į finalą, kurį šiandien pradės akistata su kita Prancūzijos ekipa Burgo JL. Finale žaidžiama serija iki dviejų pergalių, o nugalėtojas iškovos bilietą į kito sezono Eurolygą.

Įspūdingai TJ Shortsas pasirodė ir per vienintelį vizitą Lietuvoje, kai gruodį į Vilniaus „Wolves“ krepšį įmetė 24 taškus, išdalino 11 rezultatyvių perdavimų ir surinko 32 naudingumo balus. „Paris“ tose rungtynėse „vilkus“ suplėšė net 110:79.

26-erių amerikietis jau užfiksavo vieno sezono Europos taurėje rezultatyvių perdavimų rekordą, atlikęs net 158 „asistus“ komandos draugams. Jis turi šansą sužaisti ir vieną rezultatyviausių sezonų bei pagerinti vieno sezono perimtų kamuolių rekordą. TJ Shortsui trūksta vos 42 naudingumo balų ir iki šio rekordo.

Įdomu tai, kad MVP apdovanojimą jis iškovoja jau antrą sezoną paeiliui. Praėjusiais metais TJ Shortsas buvo išrinktas ir naudingiausiu FIBA Čempionų lygos krepšininku, kai laimėjo šį turnyrą su Bonos „Telekom Baskets“ klubu. Jį, kaip ir šį sezoną „Paris“, treniravo suomis Tuomas Iisalo. TJ Shortsas pernai buvo išrinktas ir Vokietijos lygos MVP.

Jis tapo pirmuoju šio įvertinimo Europos taurėje sulaukusiu krepšininku iš Prancūzijos lygos komandos. TJ Shortsas yra dvyliktas amerikietis, laimėjęs Europos taurės MVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus