Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Neptūno“ treneris įvardino du Eurolygos favoritus

Giorgios Vovoras mano, kad jo gimtosios šalies – Graikijos klubai Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“ turi ambicijų ir galimybių laimėti Eurolygą ateinantį sezoną. Klaipėdos „Neptūną“ treniruojantis Graikijos treneris turi argumentų pagrįsti savo nuomonę.
Georgios Vovoras
Georgios Vovoras / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Nuo praėjusio vasario „Neptūną“ treniruojantis Giorgios Vovoras puikiai pažįsta Graikijos didžiuosius klubus, ypač „Panathinaikos“.

Jis yra ne vieną sezoną dirbęs Atėnų komandoje trenerio asistentu, o 2022 metais trumpai ir vadovavęs Graikijos krepšinio milžinui.

Dabar, kalbėdamas su Graikijos „Action 24“, specialistas teigė, kad abu jo šalies klubai realiai taikosi į titulą Eurolygoje.

„Panathinaikos“ praėjo svajonių metus, – sakė G.Vovoras. – Tokių metų niekas nesitikėjo praėjusio sezono pradžioje, negalima buvo numatyti, kad viskas pasibaigs dviem titulais (Eurolygoje ir Graikijos čempionate).

Tačiau klubas pradėjo teisingai planuoti po užpraėjusio sezono, kai pratęsė sutartį su svarbiais žaidėjais, tokiais kaip Marius Grigonis. Jie nustatė, kokių elementų reikia komandos žaidimui, kokie žaidėjai reikalingi.

Ir dabar jie pridėjo du labai aukšto lygio žaidėjus – Ömerą Yurtseveną ir Lorenzo Browną, kurie turėtų labai tikti Ergino Atamano žaidimo filosofijai.“

G.Vovoro teigimu, bene pirmą kartą nuo 2009 metų abu Graikijos klubai realiai gali būti laikomi didžiaisiais favoritais Eurolygoje.

„Neptūno“ treneris mano, kad toks turėtų būti ir „Olympiakos“, kuris kelerius pastaruosius metus nuosekliai statė komandos sudėtį.

„Vezenkovo sugrįžimas suteikia neįtikėtinos galios „Olympiakos“ klubui. Tai žaidėjas, kuris žino apie ką yra „Olympiakos“ ir Eurolyga, jam nereikės laiko prisitaikyti, – sakė G.Vovoras. – Nors sunkų laikotarpį išgyveno ir Keenanas Evansas, o taip jį pakvietusi komanda, „Olympiakos“ parėmė žaidėją (dėl „Žalgiryje“ žaidusio amerikiečio kryžminio kelio raiščio traumos), nes tiki juo, o jis turi daug savybių, kurios turėtų tikti „Olympiakos“ filosofijai.

Su šiais papildymais jie yra dideli favoritai patekti į finalo ketvertą.“

Pirmadienį Graikijos portalas „Gazzetta“ skelbia, kad „Olympiakos“ yra arti susitarimo su ilgamečiu NBA gynėju Evanu Fournier.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Evanas Fournier
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Evanas Fournier

Ir be prancūzo graikų klubo sudėtis atrodo galinga.

Pirėjo klubas gynėjų grandyje turi gynėjus Thomą Walkupą, Nigelą Williamą-Gossą, K.Evansą, Tylerį Dorsey, Lucą Vildozą, Shaquielle'ą McKissicą, Panagiotį Larentzakį ir Nizą Mitrou-Longą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas