Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 12 09

Nėra kur trauktis: scenarijus, kuris Europos taurėje pribaigs „Lietuvos rytą“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai vis dar savo likimo kalviai, bet slystelėjimas gali baigtis labai liūdnai. Jau trečiadienio vakarą Lietuvos vicečempionų sezonas Europos taurės turnyre gali baigtis.
Gediminas Orelikas
Gediminas Orelikas / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Europos taurė | „Zenit“ – „Lietuvos rytas“ | 19:00 | Sankt Peterburgas

Jei „Lietuvos rytas“ pralaimės Sankt Peterburgo „Zenit“ komandai, o Salonikų PAOK krepšininkai nugalės Saratovo „Avtodor“ ekipą, vilniečiai gėdingai pasitrauks iš turnyro dar reguliariajame sezone.

O „Zenit“ ne iš kelmo spirti.

„Lietuvos ryto“ varžovai Europos taurėje per 8 mačus patyrė tik vieną pralaimėjimą („Avtodor“ 81:88). Pirmoji dvikova Vilniuje baigėsi rusų pergale 70:65.

Be to, „Zenit“ VTB lygoje taip pat turi 7 pergales ir 1 nesėkmę. Kita vertus, su stipriausiais Rusijos klubais „Zenit“ nesusitiko, o Maskvos CSKA pastarajame ture juos nušlavė net 113:77.

Nors „Zenit“ jau užsitikrino vietą kitame etape, gali prarasti pirmąją vietą, jei juos taškais pasivys viena pergale mažiau turintys „Avtodor“. Todėl „Zenit“ dar negali atsipalaiduoti.

Tuo tarpu PAOK pirmajame ture „Avtodor” nusileido 68:90, bet žais namuose, o pastarajame Europos taurės ture 75:73 išvykoje palaužė Stambulo „Bešiktaš“.

„Lietuvos rytas“ Europos taurėje per vienerias rungtynes praleidžia vidutiniškai po 88 taškus. Tai yra trečias prasčiausias rezultatas iš 36-ių visame turnyre. Per trejas pastarąsias rungtynes „Lietuvos rytas“ praleido vidutiniškai net po 100 taškų.

Išsigelbėjimas – vilniečių rankose

Nors „Lietuvos rytas“ su 2 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais E grupėje užima paskutinę vietą, vilniečiai turi geras galimybes patekti į „Last 32” etapą.

Gera žinia ta, kad bent trys aukščiau esančios komandos turi tik po 3 pergales.

Taigi „Lietuvos rytas“ gali patekti į kitą etapą iškovojęs vos vieną pergalę – bent vienu tašku turi įveikti PAOK klubą. Tik su sąlyga, kad PAOK klubas ir „Olaj“ arba „Bešiktaš“ pralaimės abejas rungtynes.

Abejas likusias rungtynes prieš „Zenit“ ir PAOK laimėjęs „Lietuvos rytas“ beveik užsitikrintų vietą „Last 32“ etape.

Tik vienu atveju „Lietuvos rytui“ reikėtų nugalėti PAOK bent 6 taškų skirtumu – jei visos keturios komandos surinks po 4 pergales, o „Bešiktaš“ tarpusavio dvikovoje nugalės „Olaj“.

Tada į kitą etapą kartu su „Bešiktaš“ žengs PAOK arba „Lietuvos rytas“. Viską lems tarpusavio rungtynių skirtumas. Pirmąją dvikovą Salonikuose graikai laimėjo 81:76. 

„Lietuvos ryto“ privalumas – geras tarpusavio įmestų ir praleistų taškų santykis su tiesioginiais oponentais, kuris išveda vilniečius į kitą etapą beveik visais įmanomais scenarijais.

Likusios keturių komandų rungtynės
„Lietuvos rytas“ PAOK „Bešiktaš“ „Olaj“
su „Zenit“ (Išv) su „Avtodor“ (N) su „Olaj“ (Išv) su „Bešiktaš“ (N)
su PAOK (N) su „Lietuvos rytu“ (Išv) su „Zenit“ (N) su „Avtodor“ (Išv)
E grupės padėtis
1. Sankt Peterburgo „Zenit“ 7-1
2. Saratovo „Avtodor“ 6-2
3. Stambulo „Bešiktaš“ 3-5
4. Solnoko „Olaj“ 3-5
5. Salonikų PAOK 3-5
6. Vilniaus „Lietuvos rytas“ 2-6

Pralaimėjimas stumia į nežinomybę

Pralaimėjimo Sankt Peterburge atveju aritmetika paprasta. „Lietuvos rytas“ nebebus savo likimo kalvis.

  • Sąlyga: „Lietuvos rytas“ pralaimi Sankt Peterburge, bet PAOK taip pat pralaimi „Avtodor“

Po „Bešiktaš“ pergalės prieš vengrus, „Lietuvos rytas“ į kitą etapą pateks tuo atveju, jei: nugalės PAOK, o „Olaj“ nusileis „Avtodor“. Jei vengrai laimės Rusijoje, „Lietuvos ryto“ pergalė nebegelbėja.

Po „Olaj“ pergalės prieš „Bešiktaš“ klubą, „Lietuvos rytas“ privalo įgyvendinti du scenarijus: tikėtis „Bešiktaš“ pralaimėjimo „Zenit“ klubui ir nugalėti PAOK mažiausiai 10 taškų skirtumu, kad įmestų ir praleistų taškų santykių aplenktų turkus.

„Lietuvos rytą“ lauk meta ir toks scenarijus – pergalė prieš „Zenit“, bet pralaimėjimas PAOK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas