Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 01

Netikėtas sugrįžimas: Mirza Teletovičius vėl žais krepšinį

Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio legenda Mirza Teletovičius grįžta rungtyniauti į antrąją gimtosios šalies lygą.
Mirza Teletovičius
Mirza Teletovičius / „Scanpix“ nuotr.

35-erių bosnis, šiuo metu einantis ir savo šalies krepšinio federacijos prezidento pareigas, atstovaujantis gimtojo miesto Jablanicos „Turbina“ komandai.

M.Teletovičius ant parketo sugrįš po trejų metų pertraukos. Jablanicos komandoje jis pradėjo karjerą būdamas paauglys, bet jau 17-os metų persikėlė į Tuzlos „Sloboda“ klubą.

Vėliau snaiperio savybėmis pasižymėjęs žaidėjas žibėjo Ostendės „Telindus“, Vitorijos „Baskonia“, „Brooklyn Nets“, „Phoenix Suns“ ir „Milwaukee Bucks“ komandose.

Geriausiame asmeniškai Eurolygos sezone M.Teletovičius 2011-2012 m. rinko net po 21,7 taško. NBA rezultatyviausias jo sezonas buvo 2015-2016 m., kai Finikse bosnis pelnė po 12,2 taško per mačą.

„18 metų praleidau užsienyje, bet nepamirštu, kad padėjau savo pirmus žingsnius krepšinyje „Turbina“ klube. Norėjau užbaigti karjerą šioje komandoje, kadangi tai – mano klubas, su mane mylinčiais ir vertinančiais žmonėmis. Be to, čia treniruojasi mano sūnus, turiu draugų, tad tikiuosi, kad padėsiu komandai, – kalbėjo M.Teletovičius, neatmetantis, kad jo sugrįžimas gali trukti ilgiau nei sezoną. – Jau aišku, kad žaisiu šį sezoną, o dėl kito dar pažiūrėsime. Bandysiu padėti, bet pagrindinė našta turėtų tekti jaunesniems žaidėjams. Aš labiau būsiu reikalingas dėl patarimų jiems.“

M.Teletovičius per karjerą ne sykį atstovavo ir Bosnijos ir Hercegovinos rinktinei. Ypač lietuviams turėtų būti įsiminęs jo pasirodymas 2013 m. Europos čempionate, kai Lietuvos rinktinės krepšį tritaškiais smaigstęs snaiperis atvedė bosnius į pergalę ir vos neužbaigė lietuvių pasirodymo dar grupių etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas