Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
21:00

Niūrų įspūdį apie Italijos klubus susidaręs L.Kleiza tiki dviguba „Žalgirio“ pergale

„Ši savaitė daug ką parodys“, – apie Kauno „Žalgirio“ dvigubą savaitę Eurolygoje 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza, kuris tiki, kad šalies flagmanas pratęs pergalingas serijas prieš Bolonijos „Virtus“ ir Milano „Olimpia“ komandas.

„Kas galėjo pagalvoti, jog „Žalgiris“ išliks rungtynėse ir turės šansą pabaigoje laimėti Graikijoje, kai komanda šitaip stipriai nefunkcionavo? Potencialiai „Žalgiris“ gali dar stipriai pagerinti žaidimą, bet niekada nežinai ir niekas nėra garantuota“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

Andrea Trinchieri vyrai pirmose Eurolygos sezono rungtynėse namuose susitvarkė su „Barcelona“, o iki paskutinių akimirkų nervus tampė ir vienai turnyro favoričių Pirėjo „Olympiakos“ komandai.

Nors pirmasis Kauno komandos kėlinys buvo tragiškas. „Taikos ir draugystės“ rūmuose Atėnų priemiestyje „Žalgiris“ per pirmąsias 10 minučių suklydo 6 kartus, prametė visus 7 tritaškius ir ketvirtį pralaimėjo 6:21.

Likusius kėlinius „Žalgiris“ laimėjo, mačo pabaigoje buvo priartėjęs net per vieną metimą (65:67), bet galiausiai pripažino pastarųjų trijų finalo ketvertų dalyvės „Olympiakos“ pergalę 74:68.

„Laimėjo tris kėlinius ir dėl to, jog „Olympiakos“ po pirmo ketvirčio stipriai atsipalaidavo, – sakė L.Kleiza. – Jie laikė pranašumą, „Žalgiris“ artėjo. Iš abiejų pusių šios rungtynės nebuvo geros. Pamatėme gerą gynybą – klaidos neateina iš niekur. „Olympiakos“ turi elitinę gynybą, o gerai ginasi ir šio sezono „Žalgiris“. Prieš sezoną buvo kalbėta apie puolimo komandą, kuri mes po 90 taškų. Nežinau, ką „Žalgiriui“ reikėtų pridėti, kad jie mestų po 90 (juokiasi). Na, gal pavyks tą padaryti prieš blogesnes komandas.“

zalgiris.lt nuotr./Thomasas Walkupas ir Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt nuotr./Thomasas Walkupas ir Ignas Brazdeikis

„Žalgiris“ per pirmąsias dvejas Eurolygos rungtynes įmetė vos 18 tritaškių iš 64 (28,1 proc.). Pagal išmestus tolimus metimus (vid. 32) žalgiriečiai yra pirmi Eurolygoje, pagal realizaciją – keturiolikti.

„Jie daug ką statė ant tritaškių pataikymo, bet kol kas jis yra blogas. Komandoje nėra daug metikų. Geriausias pagal pataikymo procentus yra Francisco, o ir Sirvydis yra vienas iš tikrųjų metikų. Pažiūrėsime, kaip prie jo prisitaikys Eurolygos klubai. Jau žinome, kaip pataikys sugrįžęs Brady Manekas – labai banguotai, kaip ir visa „Žalgirio“ komanda“, – šyptelėjo L.Kleiza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant