Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusivylęs „vilkų“ amerikietis: „Esame minkšti, neturime „žudiko“ instinkto“

Savų sirgalių akivaizdoje Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ir vėl kapituliavo, šįkart – prieš Ulmo „Ratiopharm“ iš Vokietijos. Tuntą problemų gynyboje turėję ir varžovų tritaškių nepažaboję sostinės krepšininkai 76:94 turėjo pripažinti svečių pranašumą.

Prieš rungtynes būtent varžovų tritaškius savo auklėtiniams ir akcentavęs Alessandro Magro išgirstas nebuvo – tinklelius draskę Ulmo krepšininkai pataikė 15 tolimų metimų iš 36, juos realizuodami 41,7 proc. tikslumu.

Svarbu pabrėžti, kad daugelis iš tolimojo nuotolio mestų metimų, kurių Ulmo krepšininkai nepataikė, buvo mesti laisvi.

Antrajame Europos taurės ture Bulgarijoje prieš ambicingąją Tel Avivo „Hapoel“ liepsnojęs ir 31 tašką atseikėjęs Tre'Shawnas Thurmanas šįvakar buvo kur kas blankesnis.

Tik antroje rungtynių pusėje aktyviau žaisti pradėjęs puolėjas per 25 minutes, praleistas aikštelėje, pasižymėjo 9 taškais ir 3 atkovotais kamuoliais.

„Mūsų startas nėra siaubingas – esame nauja komanda. Gali nutikti, kad pralaimime rungtynes, kurių neturėtume pralaimėti. Nesakau, kad šiandien turėjome pralaimėti, tačiau taip kartais nutinka. Tai vis dar sezono pradžia. Turiu peržiūrėti rungtynes, tačiau privalome geriau kovoti dėl kamuolių. Esame minkšti, neturime „žudiko" instinkto“, – po rungtynių kalbėjo T.Thurmanas.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Ulmo „Ratiopharm“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Ulmo „Ratiopharm“

Itin nusivylęs amerikietis sunkiai rinko žodžius, tačiau pabrėžė, kad pagrindinė pralaimėjimo priežastis – pastangos.

„Mes turime kovoti, turime būti kaip šunys aikštelėje, – kalbėjo amerikietis. – Mūsų komanda nėra pati talentingiausia pasaulyje ir neuždirbame daugiausiai, todėl turime daryti kažką geriau, tą „kažką“ privalome surasti. Tiesiog turime išeiti į aikštelę ir kovoti. Tai nereiškia, kad laimėsime visas rungtynes, tačiau privalome būti fiziški ir kovoti iki rungtynių pabaigos.“

Komandos psichologinę būseną ir atmosferą rūbinėje komentavęs krepšininkas prisiminė praėjusio sezono sunkią atkarpą, kuri galiausiai tapo geru tramplinu pergalėms.

„Visi yra nusivylę, pikti ir niekas nėra laimingas, – teigė T.Thurmanas. – Suprantu tai, ypač kai pralaimi rungtynes tokiu būdu. Tačiau manau, kad vis dar turime vilties – tai tik sezono pradžia. Lengva būti piktam, tačiau privalome padaryti išvadas. Mūsų laukia dar 55 rungtynės, todėl nereikia panikuoti. Praėjusiais metais taip pat turėjome prastą atkarpą, bet po pergalės viskas pasikeitė. Viskas gerai yra žaisti blogai, viskas gerai yra žaisti prastą atkarpą.“

Žaidėjas džiaugiasi grįžęs rungtyniauti į Vilnių ir dėkojo klubo vadovams dėl parodyto pasitikėjimo.

„Man patinka Vilnius ir džiaugiuosi, kad klubas norėjo mane išsaugoti. Esu laimingas dėl sirgalių, kurie mane sustabdo mieste ar prekybos centre – tai labai padeda, kai esu toli nuo namų.“

Žaidėjas negalėjo atsakyti, kodėl komanda iki šiol nerado būdo, kaip rungtynėse išlaikyti maksimalią koncentraciją ir energiją. Vilniečiai fiksuoja nemalonią tendenciją – per pirmus du kėlinius leidžia varžovams pelnyti daugiau nei 50 taškų.

„Sunku pasakyti, reikia peržiūrėti rungtynių įrašą, – tikslaus atsakymo neturėjo žaidėjas. – Turime rasti žaidėją, kuris nori kovoti. Kaip jau sakiau, mes nesame pati talentingiausia komanda, todėl turime būti fiziški, kovoti, daryti teisingas pražangas, atsitverti varžovus po krepšiu ir juos spausti visoje aikštelėje. Niekam nerūpi, kas pelnys 25 taškus – taip nėra laimimi čempionatai. Jei kiekvienas iš mūsų kovos maksimaliai, turėsime geras galimybes laimėti rungtynes.“

Trečiąjį pralaimėjimą iš eilės patyrę „vilkai“ tvirtai įsitvirtino A grupės lentelės dugne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas