Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 28

Nusivylimo centru neslėpęs K.Kemzūra: „Naujokų žvalgomės į visas keturias puses“

Sudėtingas tvarkaraštis ir netektys sudėtyje lėmė Vilniaus „Wolves“ pralaimėjimą Europos taurėje prieš svečius iš Didžiosios Britanijos. Tai po pralaimėjimo 87:101 prieš Londono „Lions“ sakė sostinės klubo vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. Specialistas neslėpė nusivylimo legionieriumi Džordže Gagičiumi bei užsiminė apie galimą ne vieną papildymą komandoje.

Šiose rungtynėse Kęstutis Kemzūra vertėsi be traumuotų Rasheedo Sulaimono (čiurna), Jeffery Tayloro (kelis) ir Eigirdo Žukausko (nugara). Iki sezono pabaigos yra iškritęs ir įžaidėjas Artūras Žagaras.

Išpešiota sudėtimi žaidusi Vilniaus „Wolves“ komanda visos dvikovos metus buvo atsiliekančiosios vaidmenyje bei varžovų pranašumą galiausiai pripažino 87:101.

Tai – jau ketvirtoji iš eilės Didžiosios Britanijos ekipos pergalė Europos taurėje, leidusi Londono klubui įsitvirtinti antroje grupės vietoje.

Blogą toną ASG aikštelės šeimininkams uždėjo dvikovos startas, kai per pirmąsias pusketvirtos minutės „vilkai“ suklydo penkis kartus, o per pirmąjį ketvirtį padarytos net septynios klaidos.

Iki ilgosios pertraukos „Lions“ krepšininkai realizavo 7 tritaškius iš 14, iš baudos aikštelės ribų sumetė visus 9 metimus bei po dviejų kėlinių pirmavo triuškinančia persvara 55:35.

26-ąją susitikimo minutę svečių iš Londono pranašumas buvo pasiekęs 24 taškų ribą (69:45), bet Ado Juškevičiaus ir Tre'Shawno Thurmano metimų įkvėpti K.Kemzūros auklėtiniai kilo į šturmą ir priartėjo prie varžovų per 9 taškų skirtumą.

Vis dėlto jėgų perlaužti rungtynėms „Wolves“ ekipai nepakako.

Pergalingose rungtynėse „Lions“ surinko net 129 naudingumo balus, Vilniaus komanda – 81.

„Sveikinimai varžovams, kurie šiandien buvo geresni ir nusipelnė pergalės. Pirmoji mačo pusė mums buvo labai prasta – suklydome 11 kartų bei nesustabdėme varžovų gynyboje. Varžovai pelnė 55 taškus, o puolime mūsų sprendimai buvo blogi, klaidos leido varžovams bėgti į greitas atakas ir susikrauti pranašumą, – sakė K.Kemzūra. – Parodėme reakciją, bet to nepakako. Bandėme sugrįžti, tačiau lemiamu metu turėjome sužaisti protingiau, geriau išpildyti derinius ir pataikyti metimus. Mes to nepadarėme. Viskas buvo logiška – „Lions“ kontroliavo rungtynes ir laimėjo. Vienintelis pozityvas yra tas, kad pabaigoje parodėme kažkokią reakciją. Turime judėti į priekį, nieko nepakeisi.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra
Lukas Balandis / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra

– Treneri, ar žaidėjai po savaitgalio derbio prieš Vilniaus „Rytą“ buvo išsisunkę emociškai ir fiziškai?

– Jūs įsivaizduokite. Paprašykite ir jums duos mūsų tvarkaraštį. Galima priekaištauti, bet reikia suprasti. Žinoma, tai nėra joks pasiteisinimas, bet jei jūs klausiate, tai aš pasakysiu, kad yra sunku žaisti visada ties maksimumu. Mums šiandien trūko energijos, susikaupimo, fokuso. Kažkuriuo metu mažiau pasistengei, tai varžovai pasinaudoja, nubaudžia ir pabėga, o tuomet reikia dvigubų pastangų, nors jų surasti yra sunku. Tai lėmė ne tik savaitgalis, kuris irgi nebuvo lengvas.

Viskas tęsiasi. Mes šiam mačui praradome Eigirdą, kuris mums yra labai svarbus. Mūsų rotacija dar labiau sutrumpėjo.

– Kai rotacija yra tokia siaura, galbūt pradedate galvoti apie pasitaupymą „Betsafe-LKL“ rungtynėms?

– Bandome paskirstyti jėgas, bet esame praradę lyderius. Mes nesame tiek talentingi, jog galėtume kažkur nuvažiuoti, kad ir į Pasvalį, ir žaisti puse jėgos, nes talento užtenka. Mes neturime penkiolikos žaidėjų sudėtyje ar dublerinės komandos, kad galėtume paimti žaidėją ir įstatyti į sudėtį.

Mes suprantame ir džiaugiamės tuo, kur esame dabar, bet tuo pačiu suvokiame realybę, jog sezonas yra ilgas ir bus dar visko. Tai yra dalis ir mentaliteto. Negaliu pasakyti vyrams, kad šiandien rungtynėse pasitaupysime. Atleiskite, bet ne. Galbūt nespaudi per visą aikštelę varžovo, paskirstai kitaip minutes, bet vis tiek žaidi rungtynes siekdamas pergalės.

Atrodo, kad kažkuo skundžiuosi, bet tokia yra realybė. Esame profesionalai ir turime rasti būdų. Niekas mūsų darbo nepalengvins ir tvarkaraščio neatšauks. Atostogų nuvažiuoti į šiltus kraštus pailsėti ir grįžti neturėsime. Mes turime surasti būdų, kaip eiti ir laimėti rungtynes.

VIDEO: PIKENROLAS: avarinė „Žalgirio“ situacija ir į ložę persikėlęs Vilniaus derbis

– Sekmadienį laukia mačas su „Šiauliais“. Kokia tikimybė, jog šiose rungtynėse jau galės žaisti R.Sulaimonas, J.Tayloras ir E.Žukauskas?

– Daugiausiai šansų, kad sugrįš Eigirdas.

– Kokioje stadijoje yra gynėjo paieškos?

– Paieškos yra, bet nesu tiek įsitraukęs, nes yra kiti dalykai. Šiandien negaliu pasakyti kažko konkretaus, nes kažko konkretaus ir nėra.

– Ko „vilkams“ labiausiai trūksta – gynėjo ar papildomo aukštaūgio prie Džordžės Gagičiaus?

– Galbūt abiejų.

– Ar žvalgotės į abi puses?

– Žvalgomės į visas keturias puses – šiaurę, pietus, rytus ir vakarus (šypteli).

– Kiek jus tenkina Dž.Gagičiaus sportinė forma?

– Sunku kalbėti, nes jis tikrai labai labai toli nuo to, ką mes buvome įsivaizdavę. Manau, kad ir jis pats tai supranta. Kažkoks yra blaškymasis, nervuotumas, bet mums nuo to nėra geriau. Tikėjomės iš Džordžės daugiau. Tikriausiai yra objektyvių ir subjektyvių priežasčių, bet mes stringame, kai jis yra aikštelėje. Tai yra negerai.

– Ar esate patenkintas šio žaidėjo darbu treniruotėse?

– Treniruotėse visi dirba gerai. Pretenzijų neturiu nė vienam, bet mes tų treniruočių nelabai turime. Kai rungtynių grafikas toks, nelabai yra laiko treniruotis. Tai – tiesiog pasiruošimas rungtynėms.

Džordže per pasiruošimą buvo traumuotas, tai jam ir to trūksta. Daug dalykų susideda.

PIKENROLO KLUBAS: derinys „nosis“ rinktinėje, blogas L.Kleizos įprotis ir kodėl „11“?
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
MicrosoftTeams-image (34)

– Koks buvo rungtynių planas ir kaip pavyko jį išpildyti?

– Planas buvo panašus į tą, kurį turėjome ir prieš „Rytą“, nors varžovas ir kitoks. Akcentavome kantrybę ir išpildymą puolime, gerus metimus ir klaidų mažinimą. Planą turėjome, bet realybėje ne viskas pasiseka. Norėjosi versti varžovus kuo daugiau žaisti penki prieš penkis, neduoti mesti tritaškių, ko irgi nepadarėme. Manau, kad šlubavo mūsų individuali gynyba. Bandėme keisti gynybos sistemas, bet nė viena gynybinė sistema neapsigins pati. Ji nuima kažkokius varžovų puolimo veiksmus ir kombinacijas, priverčia juos galvoti ir prisitaikyti, bet galiausiai turi apsiginti vienas prieš vieną. Šiandien mes buvome labai skylėti, ypač antrajame kėlinyje. Tai kažkiek siečiau su energijos nebuvimu. Kai žaidi dešimt rungtynių per trumpą laiką, energija eina žemyn.

PIKENROLO KLUBAS: pakeliui į „Žalgirį“ – E.Sumnerio koziriai ir raudonos vėliavėlės
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
Pikenrolo klubas Somners

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas