Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 07

Nykstančio „Chimki“ klubo krepšininkai parašė viešą laišką

Pamaskvės „Chimki“ nebežais kitą sezoną aukščiausio lygio varžybose, nes klubas neteko finansinių garantijų. Klubo vadovai dar tikisi, kad artimiausiu metu atsiras rėmėjų, tačiau auga tikimybė, kad vienas turtingiausių Rusijos klubų baigs egzistavimą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Chimki“ krepšininkai atviru laišku kreipėsi į Maskvos srities gubernatorių Andrejų Vorobjevą.

Sergėjus Monia, Timofejus Mozgovas, Sergejus Karasiovas, Vitalijus Fridzonas, Antonas Ponkrašovas, Viačeslavas Zaicevas, Jevgenijus Voronovas, Jegoras Vialcevas pasirašė laišką, kuriame gubernatoriui rašoma:

„Krepšinio klubo „Chimki“ žaidėjai nori kreiptis į jus, kaip į žmogų, kuriam rūpi mūsų komanda. Iki mūsų ateina daugybė pranešimų, kad Alšero Usmanovo kompanija „Metaloinvest“ nuo kito sezono nutraukia paramą „Chimki“. Tai gali privesti prie liūdnų pasekmių. Tarp jų ir klubo uždarymo.

2013 metais jūs padėjote „Chimki“ sunkiu momentu surasti ryškų partnerį („Metaloinvest“), kuris padengė rimtas skolas ir pastaruosius aštuonerius metus teikė svarią rėmimo paramą. Tai leido klubui pasiekti naują lygį.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./2012 m. Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./2012 m. Rimas Kurtinaitis

Komandos rezultatai kilo: „Chimki“ laimėjo Europos taurę 2015 metais, pirmą kartą pateko į Eurolygos atkrintamąsias varžybas 2018 metais, tris kartus žaidė VTB Jungtinės lygos finale, tvirtai pirmavo VTB čempionate 2019–2020 m. sezoną iki pat sustabdymo dėl pandemijos.

Maskvos srities rinkodarinis ženklas pasklido po visą pasaulį. „Chimki“ nuolat žaidė Eurolygoje – svarbiausiame krepšinio turnyre su milijonais žiūrovų.“

„Chimki“ žaidėjai priminė, kad auga ir nauja karta, yra rezervinės jaunimo ekipos. Taip pat jie gailėjosi dėl prasto praėjusio sezono.

„Mes suprantame Ališero Usmanovo ir regiono vadovybės nusivylimą dėl pagrindinės komandos rezultatų 2020–2021 m. sezone. „Chimki“ nespėjo įvykdyti užduočių, sužaidė žemiau savo galimybių. Be abejo, dėl šių nesėkmių yra visų kubo narių ir ypač žaidėjų kaltės.

Mes nesugebėjome parodyti savo geriausių savybių, bet ir COVID-19 sezonas paliko didelį pėdsaką klubo funkcionavimui. Dauguma krepšininkų persirgo COVID-19, tačiau dėl ligos padarinių nesugebėjo pasiekti optimalios sportinės formos.

Eilė legionierių, vaidinusių svarbius vaidmenis taktinėje „Chimki“ schemoje, išvyko namo po pirmųjų algų užlaikymų. Sezoną baigėme su dviem užsieniečiais žaidėjais, o komandos branduolį sudarė klubo veteranai ir jaunimas. Nepaisant visų problemų, likome vieningu kolektyvu, kuris buvo arti laimėjimo prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ VTB Jungtinės lygos ketvirtfinalyje. Visi sportininkai vienaip ar kitaip nemėgsta pralaimėti. Mes – ne išimtis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Daugumą apmaudžių pralaimėjimų abiejuose turnyruose bus sunku pamiršti. Tačiau mes vis tiek norėtume jūsų paprašyti padėti „Chimki“ išsaugoti profesionalaus klubo statusą ir palaikyti komandą sunkią minutę.

Vienas nesėkmingas sezonas negali perbraukti šlovingos istorijos, kurią mes rašėme su „Metaloinvest“ ir Maskvos srities vadovybės parama. Per tą laiką klube padaugėjo sirgalių, kurie palaikė komandą per namų ir išvykos rungtynes, o kai kurie atidavė savo vaikus į mūsų akademiją. Mylimo klubo gyvavimo pabaiga bus smūgis visiems mums.

Tikime, kad kartu su jumis mes galime pataisyti situaciją ir jau kitą sezoną vėl grąžinti „Chimki“ į lyderiaujančias pozicijas rusiškame krepšinyje.“

Laišką pasirašė aštuoni Rusijos krepšininkai, atstovavę Pamaskvės ekipai. Tarp jų nėra komandos lyderio Aleksejaus Švedo, taip pat nėra ir legionierių ar trenerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas