Sportas gyvai

Oficialu: buvęs žalgirietis padės Slovėnijai siekti olimpinio bilieto

Slovėnijos krepšinio rinktinė olimpinėje atrankoje galės verstis Josho Nebo paslaugomis. Amerikiečiui oficialiai suteiktas Slovėnijos pasas.
Joshas Nebo
Joshas Nebo / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Eurolygos žvaigždė slovėnų komandoje galės debiutuoti jau netrukus – ji sieks olimpinio bilieto liepos 2-7 dienomis, o prieš tai dar birželio 23 ir 25 sužais prieš Lietuvos rinktinę draugiškuose mačuose Vilniuje ir Liublianoje.

„Labai džiaugiuosi dėl šios galimybės ir jaučiu didelę garbę dėl to, kad galėsiu žaisti Slovėnijos rinktinėje“, – gavęs pasą teigė J.Nebo.

Jis į Slovėnijos nacionalinės komandos sąrašą įtrauktas kartu su kitu amerikiečiu – pastaruosius kelerius metus Slovėnijai atstovavusiu Mike'u Tobey.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Vis dėlto tikėtina, kad pastarajam vietos komandoje neliks, o vietoje M.Tobey slovėnams padės Tel Avivo „Maccabi“ pastaraisiais metais atstovavęs J.Nebo.

„Laukiu dalyvavimo rinktinėje ir tikiuosi, kad būsime sėkmingi. Pažadu sirgaliams, kad atiduosiu visas jėgas kiekvienoje treniruotėje ir rungtynėse ir padėsiu rinktinei siekti kuo geresnių rezultatų“, – prisistatydamas teigė naujai iškeptas „slovėnas“.

Praėjusiame Eurolygos sezone J.Nebo fiksavo 11,2 taško, 7,1 atkovoto kamuolio ir 16,7 naudingumo balo rodiklius. Pagal pastarąjį rodiklį jis buvo dešimtas visoje Eurolygoje.

2021-2022 m. sezone J.Nebo vilkėjo Kauno „Žalgirio“ aprangą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Slovėnai olimpinę atranką žais Pirėjuje (Graikija). Jų varžovais A grupėje bus Kroatija ir Naujoji Zelandija, o lemiamose kovose jų gali laukti akistatos ir su šeimininkais graikais, Dominikos Respublika arba Egiptu.

Į Paryžiaus olimpines žaidynes pateks tik atrankos turnyro nugalėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius