Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 11 24

Oficialu: Lietuvoje bus rengiamas Europos moterų krepšinio čempionatas

Lietuvoje pirmą kartą bus surengtas Europos moterų krepšinio čempionatas. Tam vienbalsiai pritarė „FIBA Europe“ valdyba.
Gintarė Petronytė
Gintarė Petronytė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pirmenybės mūsų šalyje bus surengtos 2027 m. birželio 16-27 dienomis. Kartu turnyrą organizuos ir Suomija, bet lemiamos čempionato kovos vyks Lietuvoje.

Turnyras bus rengiamas trijuose miestuose – Vilniuje, Klaipėdoje ir Espo.

Nei Lietuvoje, nei Suomijoje Europos moterų čempionatas anksčiau nėra vykęs.

Įdomu tai, kad FIBA neatmeta galimybės prie Lietuvos ir Suomijos pridėti dar vieną arba dvi šeimininkes, jei tik atsiras norinčių ir atitinkančių sąlygas.

Galimybė organizuoti turnyrą reiškia ir automatinį bilietą į jį mūsų šalies rinktinei, kuri pastarąjį kartą žemyno pirmenybėse žaidė dar 2015 metais.

Tiesa, mūsiškės turi šansą patekti į 2025 m. Europos čempionatą, kuris vyks Čekijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Graikijoje. Turnyro atranką lietuvės pradėjo dviem pergalėmis iš tiek pat galimų.

2027 m. Europos čempionate rinktinės kausis ir dėl bilietų į 2028 m. Los Andželo olimpines žaidynes.

„Mums labai smagu, kad FIBA vykdomasis komitetas išklausė mūsų pristatymą ir vienbalsiai pritarė tam, kad Europos moterų čempionatas 2027 metais būtų rengiamas Lietuvoje ir Suomijoje. Pabrėžėme, kad esame pilnai pasiruošę surengti čempionatą, turime visą gerą infrastruktūrą, turime daug patirties ir žmogiškąjį rezervą, kuris tikrai puikiai gali organizuoti čempionatas. Tuo labiau, kad 2011 metais buvo puikiai suorganizuotas vyrų krepšinio čempionatas, turėjome pačius aukščiausius įvertinimus.

Pabrėžiau, kad esame čempionatą surengti nors ir rytoj“, – iš karto po naujienos paskelbimo teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius