Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 29

Oficialu: M.Echodas susitarė dėl kontrakto su Italijos klubu

Keturis sezonus Vilniaus „Ryto“ garbę gynęs Martynas Echodas kelia sparnus į užsienį – 24-ąjį gimtadienį netrukus minėsiantis vidurio puolėjas pasirašė ilgalaikę sutartį su Venecijos „Umana Reyer“ klubu iš Italijos.
Temos: 1 Martynas Echodas

M.Echodui tai bus pirmoji patirtis žaidžiant užsienyje. Kauno „Žalgirio“ krepšinio sistemos produktas Lietuvos krepšinio lygoje debiutavo su „Šiaulių“ marškinėliais, o nuo 2017 m. žaidė „Ryte“.

„Esu labai laimingas pasirašęs sutartį su Venecijos klubu ir dėkoju klubui už tai, kad manęs taip stipriai norėjo, – prisistatydamas sakė lietuvis. – Tai pirmas kartas, kai žaisiu ne Lietuvoje, tad labai to laukiu. Tai naujas puslapis mano gyvenime ir karjeroje. Esu tikras, kad tai bus nuostabi patirtis.

Žaidžiau prieš „Umana Reyer“ du sykius ir mačiau, kokia tai solidi organizacija. Be to, turiu draugų, kurie žaidė Venecijoje, pavyzdžiui Andrew Goudelockas, Gediminas Orelikas, Deividas Dulkys, kurie man papasakojo nuostabių dalykų apie klubą ir Venecijos miestą.

Seku tarptautinį krepšinį, o „Reyer“ įrodė, kad yra aukšto lygio klubas Italijoje ir Europoje. Žinau, kad tai ambicinga komanda su siekiu laimėti. Tad atvykstu į šį klubą tikėdamasis varžytis dėl titulų ir Italijos čempionate, ir Europos taurėje.

Tai, kas mane labiausiai žavi kalbant apie šią komandą, yra faktas, jog žaidėjai čia užsibūna mažiausiai du sezonus. Tai rodo, kad klubas dirba kryptingai ir išlaiko ryšius, kuriuos sukuria.

Lankiausi Venecijoje prieš ketverius metus, kai atvykau iš Trevize vykusios stovyklos, ir pamačiau, koks tai nuostabus miestas. Negaliu sulaukti, kol galėsiu jį dar labiau pažinti.

Tikiuosi, kad sugebėsiu prisitaikyti naujoje šalyje ir krepšinio aplinkoje, susižaisti su naujais komandos draugais. Esu labai kovingas žaidėjas, esu dar jaunas ir noriu patobulinti savo žaidimą, bet tuo pačiu ir laimėti.

Negaliu sulaukti, kol susitiksiu su Venecijos sirgaliais!“

M.Echodas praėjusiame sezone buvo statistiškai geriausias „Ryto“ žaidėjas. FIBA Čempionų lygoje per ketverias rungtynes jo vidurkiai siekė 18,5 taško ir 5,8 atkovoto kamuolio, o Lietuvos krepšinio lygoje centras rinko po 11,7 taško ir 6,6 sugriebto kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas