Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 04

Olimpiečiai išreiškė pasitikėjimą Pau Gasoliu – ispanas atstovaus atletams IOC

Karjerą Ispanijos vyrų krepšinio rinktinėje baigęs Pau Gasolis jau turi naujas pareigas – olimpiečiai krepšininką išrinko atstovauti sportininkų interesams Tarptautiniame olimpiniame komitete (IOC).
Pau Gasolis
Pau Gasolis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

IOC praneša, kad Ispanijos krepšinio mohikanas surinko daugiausiai balsų iš 30 kandidatavusių sportininkų ir tokiu būdu užims vieną iš keturių laisvų vietų šioje struktūroje.

Balsus Tokijuje atidavė daugiau nei 6800 olimpiečių, o pasitikėjimą Pau Gasoliu išreiškė daugiausiai – 1888 sportininkai.

Kartu su 41-erių ispanu IOC nariais tapo dviratininkė Maja Martyna Wloszczowska iš Lenkijos, Italijos plaukikė Federica Pellegrini bei fechtuotojas Yuki Otai iš Japonijos.

Ši ketveriukė sportininkų balsą TOK atstovaus iki pat 2028 metų olimpinių žaidynių Los Andžele.

P.Gasolis su Ispanijos rinktine olimpiniame krepšinio turnyre Tokijuje nužygiavo iki ketvirtfinalio, kur juos sustabdė JAV rinktinė.

Vidurio puolėjas patvirtino baigiantis karjerą šalies rinktinėje, o dėl tolimesnio žaidimo klube Pau nuspręs artimiausiu metu pasitaręs su šeima.

Aukštaūgis per savo karjerą yra dukart laimėjęs NBA pirmenybes. Su Ispanijos rinktine tris kartus triumfavo Europos pirmenybėse, kartą – pasaulio čempionate, o olimpinėse žaidynėse du sykius lipo ant sidabrinės pakylos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas