Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 03

Paaiškėjo, kurių varžovų „Rytas“ išvengs FIBA Čempionų lygoje

FIBA Čempionų lyga paskelbė būsimų burtų krepšelius ir pristatytė naują atrankos etapo formatą.
Margiris Normantas
Margiris Normantas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Kitą sezoną turnyre kovos 32 klubai, iš kurių 29 aiškūs jau dabar, o likę trys paaiškės po atrankos turnyro, kuriame varžysis dar 24 komandos, tarp kurių – ir Jonavos „CBet“.

Atrankos turnyre Virginijaus Šeškaus auklėtiniai paskirti į 6 krepšelį su Oradijos CSM, Antverpeno „Telenet Giants“ bei Glazgo „Caledonia Gladiators“ ir Friburgo „Olympic“ poros nugalėtoju.

Atrankos varžybos vyks rugsėjo 25–spalio 1 dienomis.

Atrankas laimėjusios ekipos bus paskirtos į ketvirtą burtų krepšelį.

Reguliaraus sezono klubai yra padalyti į 4 krepšelius, o Vilniaus „Rytas“ pateko į antrąjį su Stambulo „Daruššafaka“, Sombathėjaus „Falco“, Liudvigsburgo „MHP Riesen“, Ostendės „Filou“, Stambulo „Galatasaray“, Aleksandrovaco „Igokea“ ir Bonos „Telekom Baskets“.

Kiti krepšeliai:

1 krepšelis: Atėnų AEK, Jeruzalės „Hapoel“, Holono „Hapoel“, Dižono JDA, Tenerifės „Lenovo“, Bursos „Tofaš“, Izmiro „Pinar Karšiyaka“, Malagos „Unicaja“;

3 krepšelis: Bursos „Bursaspor“, Sasario „Dinamo“, Oldenburgo „EWE Baskets“, Salonikų PAOK, Atėnų „Peristeri“, Patrų „Promitheas“, Mursijos UCAM, Rygos VEF;

4 krepšelis: Tortonos „Bertram“, Ščecino „King“, Le Mano „Sarthe Basket“, Opavos „Opava“, Lugo „Breogan“ ir 3 atrankos laimėtojai.

Visos komandos bus suskirstytos į aštuonias grupes, kurių nugalėtojai iškart pateks į „Top 16“, o 2-3 vietas užėmusios komandos žais įkrintamąsias, kurios vyks iki dviejų pergalių.

Porų nugalėtojai pateks į „Top 16“, o į ketvirtfinalį išeis po dvi stipriausias keturių grupių komandas. Ketvirtfinaliai irgi bus žaidžiami iki dviejų pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas