Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 26

Pagirtinai kovęsis „Lietkabelis“ paskutinę sekundę krito prieš „Lokomotiv“

Panevėžio „Lietkabelio“ (1-1) krepšininkai aršiai kibo į atlapus vieniems Europos taurės favoritų Krasnodaro „Lokomotiv“ (2-0) žaidėjams, bet krito paskutinę sekundę.
Panevėžio „Lietkabelis“ – Klaipėdos „Neptūnas“
Panevėžio „Lietkabelis“ – Klaipėdos „Neptūnas“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Vytenis Lipkevičius galėjo išplėšti pergalę „Cido“ arenos šeimininkams aidint sirenai, bet jo tritaškis skriejo pro šalį ir „Lietkabelis“ pralaimėjo 84:85 (24:23, 21:19, 19:26, 20:17).

„Loko“ trumpai pirmavo rungtynių pradžioje, bet netrukus pranašumą įgijo „Lietkabelis“, jį laikęs kone tris kėlinius.

Toliausiai panevėžiečiai buvo nutolę iki 6 taškų, o tokiu skirtumu pirmavo ir trečiajame ketvirtyje (52:46), bet tuomet svečiai iš Rusijos pelnė net 12 taškų iš eilės ir svarstyklės nusviro į svečių pusę – 52:58.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje rusai pirmavo ir 7 taškais (71:64), o dar likus 3 minutėms turėjo 5 taškų pranašumą (82:77), bet Panevėžio klubas atsitiesė ir po penkių iš eilės taškų likus dviem minutėms išlygino rezultatą – 82:82.

„Lietkabelis“ esant lygiam rezultatui turėjo net tris šansus persverti rezultatą, bet nė vienu iš jų nepasinaudojo, kol situaciją į „Loko“ pusę vėl pakreipė Stanislavas Ilnickis, pataikęs tritaškį likus 33 sek. – 85:82.

„Lietkabelio“ atakoje greitai pražangą išprovokavo ir baudų metimus sumetė Panagiotis Kalaitzakis, o Errickui McCollumui prametus dvitaškį, šeimininkai dar turėjo apie 6 sekundes atsakui.

Visgi padrikos paskutinės atakos smaigalyje atsidūrė V.Lipkevičius iš toli šovė netaikliai ir „Lokomotiv“ išnešė sveiką kailį iš Panevėžio.

Tai buvo pirmas „Lietkabelio“ pralaimėjimas Europos taurėje šį sezoną. Prieš savaitę Nenado Čanako auklėtiniai Vroclave 70:59 įveikė „Slask“ komandą.

Ateinančią savaitę – antradienį – „Lietkabelis“ Italijoje žais prieš Trento „Dolomiti Energia“ komandą.

„Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 22 (11/13 baud., 24 naud. bal.), Gabrielius Maldūnas (6 atk. kam.) ir Gediminas Orelikas (7 atk. kam., 3/8 trit.) po 11, Vytenis Lipkevičius 10 (9 atk. kam.).

„Lokomotiv“: Errickas McCollumas 18 (5/15 metimai), Johnathanas Motley 17 (6/7 dvit.), Stantonas Kiddas 14, Darius Thompsonas 12 (11 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas