Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 21

Paguodos prizas: lietuviškoji „Barcelona“ laimėjo kovą dėl trečiosios vietos

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ namo grįš su paguodos prizu rankose. Belgrado „Štark“ arenoje, kaip ir prieš ketverius metus su Kauno „Žalgiriu“, Šaras laimėjo trečiąją vietą Eurolygoje. Bronzinėse rungtynėse katalonai 84:74 (20:18, 25:20, 17:18, 22:18) nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apmaudžiai susiklosčiusiame pusfinalyje „Barca“ 86:83 krito prieš Madrido „Real“, nors per pertrauką turėjo 11 taškų persvarą.

„Ta pati dainelė. Tik vieta kita. Nėra rimta, kas vyksta su šita komanda. Niekada neturime šansų greitai užbaigti serijas, neturime jokio žudiko instinkto“, – 15min pasakojo Šaras po ketvirtadienio niukso.

Ir tikėjosi reakcijos. Tikėjosi profesionalumo.

Pirėjo komandos sirgalių jūra pusfinalio rungtynėse buvo neįtikėtina, atmosfera vertė išsižioti, bet prieš mačą dėl trečiosios vietos graikai buvo kiek ramesni.

Tiesa, tik prieš jį. Likus maždaug 20 minučių iki ginčo kamuolio, „Oly“ sirgaliai plojimais atsistojus ir skanduotėmis pasitiko trenerį Giorgą Bartzoką. Šis komplimentus priėmė ilgai plodamas sirgaliams.

Šaras, kaip pridera, raudonųjų buvo sutiktas švilpimais. Dar būdamas žaidėjas lietuvis atstovavo Atėnų „Panathinaikos“, tad nuo tų laikų yra nemėgstamas Pirėjo sirgalių.

Rokas Jokubaitis savo pirmuosius taškus pelnė sužaidus mažiau nei dvi minutes antrajame kėlinyje, o jau kitoje atakoje pabėgęs į priekį lietuvis galingai krovė iš viršaus – taip jis didino pranašumą iki šešių taškų 26:20.

Per pertrauką Barselonos ekipa pirmavo 45:38, gana lengvai radusi kelius link varžovų krepšio.

Prabėgus pusei trečiojo kėlinio „Barca“ pirmavo 57:44, o teisėjo sprendimu nepatenkinti „Oly“ sirgaliai paleido į aikštę daiktą. Kas konkrečiai buvo mesta, nepavyko pastebėti.

Ir jei atrodė, kad kova dėl trečiosios vietos bus kiek ramesnė Š.Jasikevičiui, teko manyti iš naujo. Prieš lemiamą 10-ties minučių atkarpą persvara siekė šešis taškus – 62:56.

Vos trys taškeliai skyrė komandas, žengus į antrąją ketvirtojo kėlinio pusę, bet po minutės pertraukėlės Š.Jasikevičiaus auklėtiniai truktelėjo į priekį – 75:66.

Galiausiai įgyta persvara ir išvedė „Barcą“ į sunkią pergalę.

R.Jokubaitis rungtynes baigė per 13 minučių pelnęs 4 taškus (2/2 dvit., 0/2 trit., 0/2 baud. met.), atkovojęs 2 kamuolius, kartą suklydęs, 2 kartus prasižengęs ir išprovokavęs 3 varžovų nuobaudas. Lietuvio taupyklėje – 2 naudingumo balai.

N.Mirotičius pelnė 19 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas ir surinko net 27 naudingumo balus.

„Barcelona“: N.Mirotičius 19, S.Šanli 16, C.Higginsas 11, B.Daviesas 10.

„Olympiakos“: S.Vezenkovas 20, K.Sloukas 14, T.Dorsey 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas