Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 02

Paleista proga įveikti čempionus: pažymiai rinktinės žaidėjams ir treneriui

Europos čempionato pirmosiose rungtynėse Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė parodė puikų krepšinį ir charakterį, bet 40-ies minučių kovoje pripažino čempionų slovėnų pranašumą 92:85. 15min portale – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai rinktinėms krepšininkams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Rašydamas pažymius ir siekdamas būti kuo įmanoma objektyvesniu, nenorėdamas kažko pergirti ar nuvertinti, kiekvieno žaidėjo rungtynes Europos čempionate pasitinku vertindamas penketu mintyse. Tai ir nieko blogo, ir nieko gero. O nuo penketo pasirodymai jau eina arba į viršų, arba į apačią. Mano vertinimo skalėje 5,5 ar daugiau reiškia, kad žaidėjas sužaidė teigiamą mačą, o 4,5 ar žemiau – krepšininkas nuvylė, sužaidė ne pagal savo galimybes.

#9 Ignas Brazdeikis – 5

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
8 tšk.., 4 atk. ir 1 per. kam., 1 blk., 2 kld., 8 naud. bal., 15 min.

Kažko labai nesugadino, bet mintyse Igną Brazdeikį mes esame išsikėlę kaip žaidėją, kuris gali būti lyderiu ir gali vesti komandą į priekį.

Pirmas Igno įėjimas į aikštelę buvo geras, pataikė tritaškį, bet vėliau sekė gana primityvūs bandymai įsiveržti į baudos aikštelę. O varžovų centras Mike'as Tobey sėkmingai išmušinėjo jam kamuolį iš rankų.

Pasirodymas – ne pats stabiliausias, o 15 minučių ant parketo tikriausiai susiję su tuo, kad Kazys Maksvytis gynyboje labiau matė kitus žaidėjus. Luka Dončičius antroje mačo pusėje gal tris atakas žaidė nugara prieš Igną Brazdeikį.

Manau, kad Ignas turės dar daug geresnių rungtynių, nors ir šios nebuvo labai blogos.

#11 Domantas Sabonis – 4

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis
10 tšk., 5 atk. kam., 2 per. kam., 2 rez. perd., 4 kld., 7 naud. bal., 26 min.

Mes Domantui keliame aukštus standartus, bet reikia pripažinti, kad jis šį vakarą nebuvo efektyvus. Bandymai žaisti nugara prieš varžovus baigdavosi prarastais kamuoliais. Liūdniausias dalykas – ketvirtojo kėlinio pabaigoje bandymas atakuoti Luka Dončičių, bet gauta nesportinė pražanga už smūgį alkūne varžovui per veidą.

Domą mes vertiname kaip žaidėją, galintį kurti žaidimą, bet šįkart jo sąskaitoje – 2 rezultatyvūs perdavimai ir 4 klaidos. Tai nebuvo geras mačas. Gynyba kaip gynyba, bet puolime iš šio buvusio NBA „All-Star“ dalyvio tikimės žymiai daugiau.

#13 Rokas Jokubaitis – 2

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
2 tšk., 2 rez. perd., 1 kld., 2 naud. bal., 18 min.

Reikia pripažinti, kad Rokas Jokubaitis sudegė. Tai buvo pirmasis įžaidėjo mačas Europos čempionate, bet treneris vos po 4 minučių buvo priverstas į aikštelę mesti labiau patyrusį Luką Lekavičių, kurio sportinė forma pasiruošimo etape kėlė daug abejonių. Matėsi, kad Rokas sunkiai tvarkėsi su įtampa ir pirmojo „EuroBasket“ spaudimu.

Galbūt vienoje atkarpoje atliko porą neblogų perdavimų, bet jautėsi, jog Rokas yra perlaikomas aikštelėje. Ketvirtadienio vakarą „Lanxess“ arenoje R.Jokubaitis nesijautė savimi. Jis net prametė mėgstamą savo metimą iš vidutinio nuotolio.

Rokui būnant aikštelėje, Lietuva praleido 16 taškų daugiau nei įmetė pati. Tai – blogiausias rezultatas tarp visų rinktinės krepšininkų, nors jis žaidė tik 18 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas