Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 16

Paramos kaip niekada prašantis Vilniaus „Rytas“: „Esame labai pikti ant savęs“

Po pirmojo rato paskutinę vietą FIBA Čempionų lygos grupėje užimantis Vilniaus „Rytas“ (1-2) ruošiasi rungtynėms, kurių pralaimėti negali. Dar viena nesėkmė prieš Stambulo „Bešiktaš“ (2-1) Giedriaus Žibėno auklėtinius nustumtų į tokią padėtį, iš kurios gali ir nebepavykti išsisukti.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Labai laukiame šių rungtynių nuo to momento, kai nuskambėjo finalinė sirena Stambule. Buvome tikrai pikti ant savęs. Žinome, kad tas rungtynes tikrai galėjome laimėti. Netgi žaisdami blogai ir žaisdami su begale taktinių ir mentalinių problemų. Bet mes vis tiek turėjome daug šansų tas rungtynes paimti“, – antradienį, rungtynių su „Bešiktaš“ išvakarėse, sostinės „Avia Solutions Group“ arenoje sake G.Žibėnas.

Prieš dvi savaites Stambule vilniečiai varžovams iš pradžių suteikė net 21 taško pranašumą. Vėliau stebuklingai sugrįžę į kovą jau svečiai buvo arčiau sėkmės, bet apmaudžiai paleido pergalę po dviejų pratęsimų.

„Yra pykčio po to pralaimėjimo Stambule, bet visi suprantame, kokią tragišką pradžią ten turėjome. Po to tiesiog bandėme sugrįžti. Ne tiek pyktis, kiek apmaudas. Matome, kad tikrai galime prieš juos laimėti ir tikrai stengsimės tai padaryti. Visi suprantame, kokios svarbos mums tai rungtynės“, – treneriui pritarė Mindaugas Girdžiūnas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas

Sužaidus po trejas rungtynes H grupėje su viena pergale vilniečiai kol kas žengia paskutiniai ketvirti. Dar viena nesėkmė varžovams leistų pavojingai nutolti.

„Labai svarbios rungtynės mums. Turbūt ne pirmą kartą tai sakau. „Ryte“ mums visos rungtynės – kaip finalas. Mes tą puikiai suprantame“, – teigė G.Žibėnas.

„Noriu pakviesti vilniečius atnešti emocijų į areną. Ką čia trečiadienio vakarą daugiau veikti Vilniuje? Tų renginių tamsiais vakarais nėra labai daug. Nebūna mums lengva žaisti išvykose, tai padarykime ir mes taip pat – ateikime, nepasididžiuokime ir išsitaškykime“, – ragino treneris.

Ta apmaudi nesėkmė Stambule „Rytui“ yra vienintelė per paskutines aštuonerias rungtynes. Gerą bangą pagavę vilniečiai per šį laikotarpį nugalėjo ir Kauno „Žalgirį“, ir Čempionų lygos titulą ginančią Burgoso „San Pablo“ ekipą, užsiaugindami sparnus.

„Taip, pergalės komandai užaugina sparnus, bet tuos sparnus nukirpo „Bešiktaš“. Vieną dieną esi geresniame pasitikėjimo lygyje, kitą dieną – blogesniame. Norime ir ieškome stabilumo. Manau, judame tikrai gera linkme“, – dėstė G.Žibėnas.

Puikios sportinės formos į Vilnių atvyksta ir Stambulo klubas.

„Jie laimėjo 6 rungtynes iš eilės. Remiasi šešiais amerikiečiais. Jei rungtynės vyks taškas į tašką, tai greičiausiai tik tie amerikiečiai ir žais, plius vienas, maksimum du turkai. „Bešiktaš“ turi gerą ūgį, gerą atletiškumą – turime būti tam pasiruošę“, – varžovų stiprybes išskyrė „Ryto“ strategas.

„Stambule mes pralaimėjome ne dėl to, kad jų nesustabdėme, o dėl to, kad neužpuolėme. Darėme labai daug klaidų puolime. „Bešiktaš“ iš to gyveno visas rungtynes, todėl namie, norėdami kontroliuoti mačą, visų pirma, turime būti labai agresyvūs gynėjų linijoje atakuodami krepšį ir atakuodami jų didelius žmones.

Mūsų dideli žaidėjai turi gerai judinti kamuolį. Jeigu žaisime statiškai – mes būsime labai nuspėjami. Varžovai atsistos ten, kur jie nori atsistoti, darys tai, ką jie nori daryti gynyboje. Tada mums bus sunku. Bet jeigu mes judinsime kamuolį, jei gynėjai bus itin agresyvūs, turėsime gerą išsidėstymą aikštėje – mes turėsime daug šansų“, – tikėjo G.Žibėnas.

„Pats svarbiausias dalykas – mūsų išsidėstymas aikštelėje, kad surastume gerus metimus ir to metimo tikėtųsi visa komanda. Taip mes galime turėti gerą balansą, nes „Bešiktaš“ yra komanda, kuri vos mums atlikus metimą – iš karto bėga į greitą puolimą. Iš tų taškų jie ir gyvena. Mes turime paruošti metimą“, – perspėjo G.Žibėnas.

„Ryto“ treniruotėse be kontakto jau pluša ir po traumų sugrįžtantis Tanneris Laissneris bei Vaidas Kariniauskas, bet jų rungtynėse dar teks palaukti.

„Tannerio tikrai nesitikėkite – jis grįš po FIBA atrankos lango. Jis dabar atgauna sportinę formą, o per FIBA langą jau pradės sportuoti su kontaktu. Lukas (Uleckas) savaitgalį turėjo šiek tiek problemų, bet šiandien jau pastatytas ant kojų, jau sportuoja su komanda. Rytoj tikrai žais ir mums tikrai reikės jo pagalbos“, – pridūrė G.Žibėnas.

„Dar kartą pasikartosiu – papildomi žiūrovai yra papildomos pastangos. Dar kartą kviečiu vilniečius pasirodyti čia, nes mums jų parama reikalinga kaip niekada“, – pokalbį užbaigė „Ryto“ strategas.

Tiesa, pilnos „Avia Solutions Group“ arenos vilniečiai nelaukia. Jau dabar antrasis arenos aukštas visas yra uždengtas juoda užuolaida.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas