Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 09

Per žingsnį nuo finalo atsidūręs Šaras: „Žinome, kad turime aukotis“

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ laimėjo Badalonoje ir susigrąžino namų aikštės pranašumą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Barcelona“ klubo nuotr.

Varžovų teritorijoje 83:77 „Joventut“ palaužusi „Barca“ pusfinalio serijoje iki 3 pergalių išsiveržė į priekį 2-1.

Dar vienas laimėjimas Šaro vyrus atvestų į Ispanijos čempionato finalą, kuriame jau laukia amžinas varžovas Madrido „Real“ klubas.

„Didžiąją laiko dalį žaidėme labai susikaupę“, – visas rungtynes pirmavusius savo auklėtinius po rungtynių pagyrė lietuvis.

„Taip ir turime rungtyniauti, nes lengva čia nebūna. Tai, kaip vyrai susiėmė – tai didžiulis jų nuopelnas“, – pridūrė Š.Jasikevičius, prieš tai negailėjęs griežtų žodžių po pralaimėtų antrųjų serijos rungtynių.

„Šįkart buvo solidūs, kontroliavome rungtynes beveik visą laiką, žaidėme geriau, tik nepasinaudojome šansais užbaigti viską anksčiau laiko. Kai tik susikraudavome dviženklę persvarą, „Joventut“ pelnydavo taškus arba mes suklysdavome gynyboje“, – tęsė „Barcelona“ treneris.

„Džiaugiuosi tuo, kaip mes žaidėme. Neleidome jiems rinkti lengvų taškų. Mūsų nusiteikimas buvo labai geras. Tokiose kovose svarbiausia nieko neduoti varžovams už dyką. Žinome, kad turime aukotis. Labai gerai išnaudojome pražangas iki bonuso“, – pridūrė Šaras.

Atskirų pagyrų iš „Barcelona“ vairininko sulaukė snaiperis Kyle‘as Kuričius, kuris pagaliau pataikė tritaškį ir nutraukė net mėnesį laiko trukusią taškų sausrą.

„Kai tik jis pataikė iš toli, žinojome, kad jis vėl pasijus komandos dalimi. Jam tai buvo sunkus periodas. Tikiuosi, kad po šių rungtynių jo pasitikėjimas savimi tik augs“, – teigė Š.Jasikevičius.

Šįkart jo pasitikėjimo nesulaukė Rokas Jokubaitis – tautietis visas rungtynes Badalonoje prasėdėjo ant atsarginių žaidėjų suolo.

Kitos ir galbūt paskutinės pusfinalio serijos rungtynės penktadienį vėl vyks karštoje Badalonos arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas