Pergalių kaina – didžiulis kiekis dopingo testų žvaigždei: „Turėjau šlapintis 11 kartų“

Žvaigždžių tarpsezoniu prisirinkusi Tel Avivo „Hapoel“ ekipa pamažu įeina į formą ir tai rodo rezultatai. Sudėjus Izraelio čempionatą ir Europos taurę, klubas fiksuoja keturių pergalių seriją. Visgi tai nepraėjo be pasekmių. Komandos žvaigždė ir ilgametis NBA žaidėjas Patrickas Beverley pateko į dopingo kontrolę, o ten buvo patikrintas net 11 kartų.

Po pergalės prieš Jeruzalės „Hapoel“ spalio 13-ąją 13 taškų, 4 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus surinkusio P.Beverley buvo paprašyta atlikti dopingo testą. Savo tinklalaidėje krepšininkas paaiškino, kodėl prireikė būtent 11 kartų.

„Žaidžiau puikų krepšinį, visi žaidėme puikų krepšinį. Laimėjome keturis mačus paeiliui ir įveikėme „Hapoel“. Buvo gera atmosfera ir po mačo patekau į dopingo kontrolę.

Turėjau atlikti 11 testų, 11 testų. Taip, išgirdote gerai, 11 testų. Jie pasakė, kad pirmi 10 buvo nesėkmingi, nes savo organizme turėjau per daug vandens, bet aš buvau po Jom Kipuro badavimo. Bet taip, aš ten užsibuvau iki 4 nakties. Negrįžau namo iki 5.14 val. ryto.

Nežinau ar mane išgirdote, bet turėjau šlapintis į puodelį 11 kartų. Turėjome skrydį iš Jeruzalės 8 valandą ryto ir mačą kitą dieną. Vėl laimėjome, todėl atmosfera gera“, – sakė P.Beverley.

Kaip rodo praktika, atliekant dopingo testą atletui didelis vandens kiekis organizme gali būti raudona vėliava ir tai vienas iš indikatorių, kad asmuo naudoja draudžiamus preparatus. Todėl P.Beverley buvo atlikta 11 testų, kol gautas neigiamas rezultatas.

Šį sezoną 36-erių P.Beverley Europos taurėje fiksuoja 14,8 taško, 6,3 atkovoto kamuolio, 5 rezultatyvių perdavimų ir 23 naudingumo balų statistiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito