Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 26

PIKENROLO KLUBAS: nuo dramos iki ekstazės ir konflikto – sidabrinis „EuroBasket 2013“

Slovėnijoje vykęs 2013-ųjų metų Europos čempionatas buvo paskutinis krepšininkui Linui Kleizai ir pirmasis skautui Benui Matkevičiui. Šie du bičiuliai PIKENROLO KLUBE dalijosi atsiminimais bei praskleidė iki tol nematytą sidabrinio Lietuvos rinktinės žygio pusę – slogus startas, balansavimas ties bedugne ir didelio dėmesio sulaukęs kritinis žurnalisto straipsnis, gedulo vakarienė, kardinalus žaidimo pokytis, spaudimas, ekstazė ir per didelis pasitikėjimas, finalui slystant iš rankų ilgosios pertraukos metu virtęs konfliktu rūbinėje.
PIKENROLO KLUBAS su Linu Kleiza ir Benu Matkevičiumi
PIKENROLO KLUBAS su Linu Kleiza ir Benu Matkevičiumi / 15min nuotr. / A.Baltrušaičio montažas

Jono Kazlausko vadovaujama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė į Slovėniją išvyko su tikslu parvežti medalius, tačiau pirmieji mačai Europos čempionate optimizmo nekėlė – nuo pralaimėjimo Serbijai iki išvargtų pergalių prieš Šiaurės Makedoniją, Juodkalniją ir Latviją.

Tikra drama virtusi akistata su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine, kurią į priekį vedė kosminius tritaškius laidęs Mirza Teletovičius, paskutiniame grupės mače visiems šalyje kėlė vieną klausimą.

„Fiasko išvengėme. Kas toliau?“ – sirgalių galvose tvyrojusį klausimą įgarsino „BasketNews.lt“ žurnalistas Rokas Buračas, kritiniu straipsniu apžvelgęs rinktinės pasirodymą „Balkanų“ grupėje bei pasėjęs paranoją rinktinės vadovų galvose, jog kažkas veikia prieš rinktinę.

Iš Jesenicės miesto lietuviai persikėlė į Liublianą, užnugaryje palikdami ir slogų žaidimą. Pergalės ėmė vyti viena kitą, o kroatus pusfinalyje nukovę J.Kazlausko auklėtiniai rūbinėje sprogo iš laimės. Tikra ekstazė.

Po dviejų dienų, kai auksas iš rankų kovoje su Prancūzija ėmė slysti dar pirmoje mačo pusėje, toje pačioje rūbinėje lietuviai kibo vieni kitiems į atlapus.

PIKENROLO KLUBE – Lino Kleizos ir Beno Matkevičiaus pasakojimas apie sidabru nupuoštą neeilinį 2013-ųjų metų Europos čempionatą.

PIKENROLO KLUBO epizodai kiekvieną savaitę pasiekiami tik 15min prenumeratoriams:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas