Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 18

Pirmos pergalės teks palaukti: „Wolves“ krito pratęsimo dramoje Katalonijoje

Vilniaus „Wolves“ komanda patyrė antrą pralaimėjimą Europos taurės turnyre – „vilkai“ trečiadienio vakarą per pratęsimą 98:107 (21:17, 25:24, 18:24, 24:23, 10:19) krito prieš Badalonos „Joventut“.
„Wolves“ žaidėjai
„Wolves“ žaidėjai / Betsafe-LKL nuotr.

Pirmoji rungtynių pusė buvo labai apylygė, prieš pat pertrauką Vilniaus komanda truktelėjo į priekį ir buvo per metimą iš po krepšio nuo dviženklio pranašumo, tačiau mėginimas skriejo pro šalį, varžovai įkrėtė tritaškį, tad į pertrauką „Wolves“ išsinešė 5 taškų pranašumą (46:41).

Nors po pertraukos iniciatyvą į savo rankas buvo perėmę „Joventut“ krepšininkai, „vilkai“ užsikūrė puolime, o kertiniu ketvirtojo kėlinio momentu tritaškius smeigė Vaidas Kariniauskas, Eigirdas Žukauskas ir Tre'Shawnas Thurmanas.

Vilniečiai turėjo keturių taškų persvarą (85:81), bet tritaškiu ir dvitaškiu atsakė varžovai. Likus žaisti paskutinę minutę, Kęstučio Kemzūros auklėtiniai atsiliko vienu taškeliu (85:86).

Rasheedas Sulaimonas išprovokavo varžovo pražangą ir pataikė baudas (87:86), komandos apsikeitė nesėkmingomis atakomis, tad „Joventut“ buvo priversti griebtis pražangų taktikos. Christianas Mekowulu pataikė vieną baudą iš dviejų ir varžovai turėjo visus šansus savo rankose.

Ante Tomičius provokavo E.Žukausko pražangą, baudos buvo taiklios – lygu 88:88 ir 3 sekundės „Wolves“ pergalingai atakai. R.Sulaimonas priėmė kamuolį, metė per kelių varžovų rankas, bet kamuolys į krepšį nekrito. Komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL rungtynės: "Wolves" - Mažeikių "M Basket"
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL rungtynės: "Wolves" - Mažeikių "M Basket"

Įdomu tai, kad du pratęsimus „Wolves“ žaidė LKL rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“ šeštadienį, tad K.Kemzūros auklėtiniams tai buvo trečias pratęsimas per penkias dienas.

Likus 2 minutėms iki papildomo kėlinio pabaigos, „Joventut“ pirmavo 3 taškais, o tuomet R.Sulaimono metimas nelietė lanko, DeShaunas Thomasas pelnė du taškus, svečiai dar kartą neužpuolė ir rungtynės ėmė slysti iš rankų.

D.Thomasas baudų metimais pelnė 100-ąjį savo komandos tašką, šeimininkai pirmavo jau 7-iais ir pergalės iš rankų nebepaleido.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL rungtynės: "Wolves" - Mažeikių "M Basket"
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL rungtynės: "Wolves" - Mažeikių "M Basket"

„Joventut“: V.Brodziansky 22 (6 atk. kam.), P.Busquetsas 18, P.Ribas 17, D.Thomasas 16, Y.Kraagas (7 atk. kam.) 12, A.Tomičius (9 atk. kam.) 10.

„Wolves“: R.Sulaimonas 21, T.Thurmanas 20, V.Kariniauskas 12 (4 rez. perd., 5 kl.), E.Žukauskas 11, K.Žemaitis 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas