Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 08

Po Eurolygos rungtynių – Šarūno Jasikevičiaus užuojautos žodžiai

​​​​​​​Po pralaimėtų rungtynių Tel Avivo „Maccabi“ klubui Šarūnas Jasikevičius prakalbo apie tragediją Izraelyje.
Į Kauną atvyko „Barcelona“ krepšininkai
Į Kauną atvyko „Barcelona“ krepšininkai / Erikas Ovčarenko/BNS

Šarūnas Jasikevičius neįprastai pradėjo spaudos konferenciją po paskutinių Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių, kuriose jo vadovaujama „Barcelona“ namie 80:104 pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi“.

„Barcelona“ treneris šįkart kreipėsi į Izraelio žmones, perdavęs jiems užuojautą dėl teroro išpuolio Tel Avive rungtynių dieną.

„Prieš kalbant apie krepšinį, tikriausiai visi girdėjote apie siaubingus įvykius, nutikusius dabar Tel Avive, – sakė Š.Jasikevičius apie šaudymo išpuolį Izraelio miesto centre, kur ketvirtadienį žuvo mažiausiai du žmonės ir dar aštuoni buvo sužeisti. – Noriu išreikšti užuojautą šeimoms, kurios nukentėjo.

Man pačiam tai išskirtinė vieta dėl visų metų, praleistų ten. Labai liūdna. Nepamenu, kada tokie dalykai būtų nutikę pastarąjį sykį Tel Avive. Daug žmonių kalba apie padėtį Vidurio Rytuose, bet man tai visada buvo viena saugiausių vietų gyventi ir džiaugtis geru gyvenimu.“

Š.Jasikevičius yra žaidęs Izraelyje 2003–2005 metais, kai atstovavo „Maccabi“ ir padėjo šiai komandai laimėti du Eurolygos čempionų titulus.

Dabar viena favoričių laimėti Eurolygą yra jo treniruojama „Barcelona“, jau anksčiau užsitikrinusi pirmąją vietą reguliariajame čempionate su 21 pergale ir 7 pralaimėjimais.

Septintoji nesėkmė nieko nelėmė Barselonos ekipai, bet Šaras liko labai nepatenkintas.

„Turbūt iš žaidėjų prašome per daug, bet aš tik noriu šimto procentų koncentracijos, fiziškumo ir pastangų, – kalbėjo lietuvis. – To reikia, jei esi silpnesnis už kai kuriuos „Maccabi“ žaidėjus. Viskas labai paprasta. Būnant aikštėje reikia mokėti kentėti.“

Neskaitant anuliuotų rungtynių rezultato su Kazanės UNIKS, „Barca“ pirmą kartą praleido per šimtą taškų. „Maccabi“ net tris kėlinius pelnė po 25 ar daugiau taškų, o Š.Jasikevičius pyko, kad ginantis jo auklėtiniai neišnaudojo pražangų galimybių: „Jei nori kautis už šį klubą, turi bent jau rodyti pastangas, bet nesu tikras, kad kai kurie tai parodė.

Manau, kad kai kurie žaidėjai nesupranta, kad mes stengiamės jiems padėti, bet ta pagalba nesitęs amžinai.“

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

„Barcelona“ antrą sezoną iš eilės finišavo, laimėjusi reguliarųjį Eurolygos čempionatą.

Po traumos sugrįžusio Roko Jokubaičio atstovaujama ir keturių lietuvių trenerių vadovaujama komanda ketvirtfinalyje žais su Miuncheno „Bayern“, kuri finišuoja aštunta.

Ketvirtfinalio serijos vyks iki trijų pergalių balandžio 19 – gegužės 4 dienomis, o likusios trys poros paaiškės po šio penktadienio susitikimų.

O katalonų svarbus mačas lauks ir šį sekmadienį, kai rungtynėse su Madrido „Real“ jie turės progą užsitikrinti pirmąją vietą ir Ispanijos lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas