Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po ispanų eliminavimo – jautrus atsisveikinimas su R.Fernandezu: „Jis yra atsidavimo pavyzdys“

Ispanijos krepšinio rinktinė baigė pasirodymą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Europos čempionai krito dar grupių etape ir A grupėje liko ketvirti. Po lemiamo pralaimėjimo Kanadai (85:88), profesionalo karjerą baigė Rudy Fernandezas.

Apie tai, kad po olimpinių žaidynių pakabins sportbačius ant vinies, 39-erių veteranas pranešė dar balandį ir mačas su Kanada tapo paskutiniu jo profesionalo karjeroje.

Rungtynėse prieš graikus R.Fernandezas patyrė skaudžią kaklo traumą ir galėjo nežaisti prieš Kanadą, tačiau charakterį parodęs ispanas norėjo pats išeiti iš aikštelės, vietoje to, kad užbaigtų karjerą dėl sužeidimo.

FIBA nuotr./Rudy Fernandezas
FIBA nuotr./Rudy Fernandezas

Prieš Kanadą ant parketo R.Fernandezas praleido 15,5 minutės, nepelnė nė taško, tačiau dar kartą parodė, kad yra bebaimis kovotojas. Tiesa, karjera baigėsi liūdnai – ispanų iškritimu dar grupių etape.

„Gaila, kad jo karjera baigėsi būtent taip, bet jis Ispanijai atidavė viską, – po rungtynių kalbėjo jo ilgametis komandos draugas Sergio Llullas. – Bet kas kitas nebūtų žaidęs tokioje situacijoje, bet nusprendė išeiti ir kovoti kaip visada. Asmeniškai aš didžiuojuosi, kad tiek daug metų praleidau su juo, jis gali didžiuotis savo karjera, manau, kad jis buvo pavyzdys daugeliui žaidėjų.“

Karjerą R.Fernandezas baigia kaip rekordininkas. 6 olimpinės žaidynės – didžiausias rezultatas vyrų krepšinyje.

„Nežinau, kas ir kada gali tai pakartoti ar pranokti“, – po mačo sakė Kanados treneris Jordi Fernandezas.

Ispanijos rinktinės vyr. treneris Sergio Scariolo negalėjo labiau didžiuotis savo kapitonu.

„Man buvo privilegija jį treniruoti, labai mažai žaidėjų būtų bandę žaisti šiandien tokiomis sąlygomis. Jis tai padarė ir mes buvome jam skolingi galimybę pasitraukti, kaip žaidėjui, kuris įdėjo maksimalias pastangas, kaip jis darė per visą savo karjerą. Jis yra pavyzdys, kuriuo turime sekti.

Neabejotinai turime didelę fizinę negalią palyginus su kitomis rinktinėmis. Rudy individualiai kovojo su daugybe varžovų ir niekada nesileido į pasiteisinimus, visada eidavo kautis. Dažniausiai jo kovos buvo sėkmingos, o kartais kažko nepasiekus jis paduodavo varžovui ranką ir pasveikindavo. Jis yra atsidavimo pavyzdys ne tik šiems žaidėjams, bet ir tiems, kurie ateis vėliau, visų sporto šakų sportininkams. Man privilegija, kad galėjau su juo praleisti tiek čempionatų“, – sakė treneris.

„Scanpix“ nuotr./Sergio Scariolo
„Scanpix“ nuotr./Sergio Scariolo

2002-siais R.Fernandezas pradėjo karjerą Badalonos „Joventut“ ekipoje, ten žaidė iki 2008-ųjų, kuomet persikėlė į NBA. Pajėgiausioje pasaulio lygoje gynėjas atstovavo „Portland Trail Blazers“ ir „Denver Nuggets“.

Nuo 2012-ųjų iki karjeros pabaigos Rudy atstovavo Madrido „Real“ komandai, su kuria laimėjo 22 titulus Ispanijoje, taip pat tris Eurolygos trofėjus.

Su nacionaline komanda R.Fernandezas laimėjo keturis Europos ir du pasaulio čempionatus, taip pat triskart užsikabino medalį olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas