Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 12

Po „Lietkabelio“ nesėkmės – aistros dėl paskutinio šūvio: „Pražanga labiau buvo, negu nebuvo“

Didžiąją dalį rungtynių pirmavęs Panevėžio „Lietkabelis“ antrą sezoną iš eilės atsimušė į Europos taurės aštuntfinalio sieną. Rungtynių su „Paris“ klubu pabaigoje – daug diskusijų sukėlęs taiklus Željko Šakičiaus šūvis iš vidurio aikštės, tačiau arbitrai taisyklių pažeidimo neužfiksavo. Kitokią nuomonę apie šį epizodą turi „Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius.

Rungtynių pabaigoje kelis varžovų tritaškius prasileidusio Panevėžio „Lietkabelio“ vos neišgelbėjo iš vidurio aikštelės taiklią strėlę paleidęs ir dar arbitrų pražangos norėjęs Željko Šakičius.

Nors dvikovos arbitrus po lemiamo švilpuko apspito Aukštaitijos klubo treneriai ir žaidėjai, teisėjai sprendimo nepakeitė ir baudos prieš „Lietkabelio“ kroatą neskyrė.

„Manau, kad visiems arenoje paskutinis metimas atrodė vienodai, – po 97:98 pralaimėjimo „Paris“ komandai Europos taurės aštuntfinalyje kalbėjo Panevėžio „Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius. – Teisėjai gal nesitikėjo, kad šis metimas įkris. Galvoju, kad prie 4 taškų skirtumo, tai pražanga labiau buvo, negu nebuvo. Nežinau, kiek reikia bandymų norint pakartoti tokį metimą, bet šaukštai yra po pietų.“

Penktąjį sezoną Panevėžio ekipoje žaidžiantis V.Lipkevičius pasidalino mintimis apie nesėkmę prieš „Paris“ komandą.

„Kalbėjome, kad šios rungtynės bus apie greitą puolimą ir atkovotus kamuolius. Pasitaikė tokių epizodų, kai vyksta metimas, o du varžovų žaidėjai jau ties vidurio linija bėga. Viskas buvo maždaug taip, kaip ir tikėjomės. Galbūt per daug pasileidome į taškų lenktynes, kuriose varžovai turi daugiau pranašumų, – sakė komandos kapitonas. – Esu patenkintas komanda. Žiauriai faina ir smagu dėl sirgalių užkurtos atmosferos. Turėjome gerą vakarą. Truputį pritrūko, bet ką padarysi. Šįkart nepasisekė. Reziumė – Europos taurėje turėjome gerą sezoną.“

Iš kokių situacijų gimė greitos „Paris“ atakos, kurių „Lietkabeliui“ nepavyko sulaikyti?

„Nereikia būti labai protingu, kad suprastum, jog varžovai yra daug atletiškesni. Gynyboje jie nori, kad mes atakuotume kuo greičiau. Kartais tam ir pasidavėme. Jie susirinko daug kamuolių ir bėgo į greitas atakas. Pametėme galvas. Kai tik žaisdavome ilgus derinius, jie koncentraciją išlaikydavo tik pirmas 5-10 sekundžių. Kai visi žinome, kad yra metimas, tuomet galime normaliai grįžti ir į gynybą. Tai yra pamokos ateičiai“, – sakė V.Lipkevičius.

– Ar galite palyginti šio sezono nesėkmę Europos taurės aštuntfinalyje su praėjusio sezono, kai nusileidote būsimiems čempionams Bolonijos „Virtus“?

– Praėjusiais metais pralaimėjome išvykoje prieš „Virtus“. Norėjome laimėti, bet varžovas buvo Eurolygos lygio. Stengėmės, žaidėme, bet pralaimėjome. Šįmet namų pranašumas mums sukėlė didesnius lūkesčius. Paryžius – gera, bet įveikiama komanda. Žinoma, pritrūko ir Gedimino Oreliko, bet yra kaip yra. Liko pailsėti ir koncentruotis į LKL.

– Kokį pažymį „Lietkabeliui“ parašytumėte už šį sezoną Europos taurėje?

– Pažymius jūs parašysite. Aš esu patenkintas komanda. Man patinka, kad treneris yra įskiepijęs žaidėjams, jog galime nugalėti visus, nesvarbu, prieš ką žaistume. Bet turime dirbti kaip komanda. Pradžioje sezono to trūko, bet tai natūralu, nes daug naujų žaidėjų, kuriems reikėjo perprasti sistemą ir visą trenerio mentalitetą. Pažymys tikrai teigiamas.

– Kaip jums šiandieninė atmosfera? Ar jautėsi, kad ji buvo karščiausia šį sezoną?

– Tai žinoma. Nuėjus į miestą kavos ar pavalgyti, žmonės prieidavo ir sakydavo, kad ateis pažiūrėti ir mūsų palaikyti. Jautėsi, kad Panevėžys mus palaiko. Atmosfera buvo nereali. Dar kartą ačiū. Stengsimės ir ateityje, kad sirgaliai sugrįžtų.

– Kaip vertinate arbitrų darbą?

– Kai pažaidi Europos taurėje, tai LKL yra labai didelis skirtumas. Europos taurėje leidžiama daug daug fiziškumo, tad reikia prie to prisitaikyti. Nemanau, kad teisėjai švilpė į vieną pusę. Jie tiesiog nustatė tokį kontakto lygį ir viskas. Nežinau, galbūt kai kuriose situacijose tiesiog reikėjo būti stipresniems.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Ar galime sakyti, kad šį sezoną „Lietkabelio“ sistema pasikeitė ir gynybinė komanda tapo puolimo?

– Treneris gal nori turėti savo sistemą, bet reikia atsižvelgti į žaidėjus ir jų profilį. Šįmet gal žaidėjai yra daugiau orientuoti į puolimą, nežinau. Treneris reikalauja tiek pat, bet šįmet įmetame ir praleidžiame gerokai daugiau taškų.

– Kiek smagu matyti tokį patobulėjusį Giorgi Golomaną?

– Galiu pasakyti, kad Gigi yra vienas žaidėjų, šį sezoną perėjusių daugybę vaidmenų. Ką aš mačiau, kad jis visada stengėsi dėl komandos. Jis stengėsi prisitaikyti ir padėti. Pradžioje daugiau žaidė Željko Šakičius, vėliau patyręs traumą. Tuomet geriau žaidė Gigi, bet atėjo Gediminas Orelikas. Mes matome, ką jis gali mums duoti. Džiaugiuosi dėl jo ir tikiuosi, kad jis išlaikys stabilumą.

– Kokius tikslus keliate LKL čempionato pabaigai?

– Tikslas yra laimėti kiekvienas rungtynes, o kaip pavyks, matysime.

VIDEO: PIKENROLAS: kertinė Lietuvos klubų savaitė Europoje bei peštynės Lietuvoje ir NBA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas