Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 08

Po sunkios pergalės Šaras pyko: „Už pirmą dalį mes neverti šio klubo vardo“

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ (25-7) šeštadienį užsitikrino ACB pirmenybių reguliaraus sezono nugalėtojos vardą, tačiau komandos žaidimas trenerį neramina. Katalonai tik dėka įspūdingo ketvirtojo kėlinio svečiuose 74:72 (15:26, 15:22, 22:18, 22:6) palaužė Lugo „Rio Breogan“ (15-17).
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Trečioji pergalė iš eilės vietiniame fronte katalonams garantavo pirmą poziciją reguliariajame sezone ir namų pranašumą visose atkrintamųjų serijose.

Nors Šaras savo auklėtiniams turėjo daug priekaištų dėl pačių rungtynių, treneris pirmiausia pasidžiaugė šiuo pasiekimu.

„Noriu pasveikinti savo vyrukus ir fanus su pirmąja vieta. Labai svarbu visuomet kalbėti apie reguliarųjį sezoną. Tai nėra titulas, tačiau vis tiek didis nuopelnas ir įvertinimas už sunkų darbą. Atkrintamosiose viskas prasidės nuo nulio, tačiau ši akimirka yra tikrai smagi ir turėtume ja pasimėgauti“, – dėstė lietuvis.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

Netrukus klubo pergalių architektas sugrįžo prie katastrofiškų pirmųjų dviejų rungtynių kėlinių, kurių metu „Barca“ akimirką atsiliko net 22 taškais.

„Už pirmą rungtynių dalį mes neverti šio klubo vardo. Reakcija į tai po pertraukos buvo labai gera, paskui į savo krepšį praleidome vos 24 taškus. Tai buvo keistos rungtynės... Nežinau, ką pasakyti, bet rungtyniauti čia nėra lengva. Tokio krepšinio tikrai neužteks Eurolygos finaliniam ketvertui, negalime eiti ir apsikvailinti“, – pyko Šaras.

Eurolygos finalinio ketverto varžybos Belgrade prasidės jau ne už kalnų – gegužės 19-21 dienomis. Pusfinalyje katalonai susitiks su amžinu varžovu Madrido „Real“, kuris ACB pirmenybėse dar nėra užsitikrinęs antrosios pozicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas