Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 25

Pragaro Kaune laukianti „Valencia“: „Žalgiris“ yra tarp 4–5 geriausių Eurolygoje“

Buvusio pasaulio čempiono Alexo Mumbru treniruojama „Valencia“ puikiai pradėjo sezoną, tačiau penktadienį Kaune ji laukia itin sunkių rungtynių.
Alexas Mumbru
Alexas Mumbru / Imago / Scanpix nuotr.

Eurolygoje „Valencia“ kol kas yra patyrusi tik vieną nesėkmę – kaip ir „Žalgiris“ iš pirmųjų 4 mačų laimėjo 3.

Puikiai kol kas ji žaidžia ir itin konkurencingame Ispanijos čempionate – 5 pergalės ir taip pat tik vienas pralaimėjimas.

„Laukia sunkios rungtynės prieš komandą, kuri turi išlikusių daug automatinių susitarimų iš praėjusio sezono“, – nepasikeitusią „Žalgirio“ sudėtį išskyrė A.Mumbru.

zalgiris.lt nuotr./Kauno „Žalgiris“
zalgiris.lt nuotr./Kauno „Žalgiris“

„Laukia pilna arena ir tikras pragaras. Turime pasiruošti psichologiškai. Žaisime prieš komandą, kuri kaunasi labai kietai, ir turėsime gintis nuo jų metimų, kuriuos jie neabejotinai mes.

„Žalgiris“ – tikrai labai gerai sukomplektuota ekipa. Praėjusiame sezone jie pateko į atkrintamąsias, o vasarą išsaugojo 90 proc. savo sudėties. Jie vėl turi (Keenaną) Evansą, kuris žaidžia labai gerai ir duoda jiems daugiau nei (Isaiah) Tayloras.

Daug jų ryšių išliko iš praėjusio sezono ir sakyčiau, kad šiuo metu jie yra tarp 4–5 geriausių komandų Eurolygoje“, – pagyras būsimiems varžovams toliau žarstė „Valencia“ strategas.

Tiesa, puikiai sezono pradžioje atrodo ir jo auklėtiniai, vasarą pasipildę buvusiu žalgiriečiu Brandonu Daviesu.

„Valencia Basket Club“ nuotr./Brandonas Daviesas
„Valencia Basket Club“ nuotr./Brandonas Daviesas

„Nesureikšminu kol kas gerų mūsų rezultatų, – teigė A.Mumbru. – Jei reikalai klostytųsi blogai, mums nereikėtų panikuoti, kaip ir nereikėtų kilti į padanges, jei viskas klojasi gerai.

Turime toliau dirbti ir pagerinti dar daug dalykų. Turime skubiai susigrąžinti traumuotus žaidėjus, nes kol kas juos dengia kiti.“

Nuo balandžio nežaidęs Xabi Lopezas-Arostegui ir pastarąsias dvejas Eurolygos rungtynes praleidęs Jaredas Harperis gali sugrįžti Kaune.

Pėdos traumą išsigydęs X.Lopezas-Arostegui tik šią savaitę grįžo į „Valencia“ treniruotes, o J.Harperis, pasveikęs po peties sužeidimo, ruošiasi žaisti Kaune, pasak žurnalisto Maxi Jarque.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Jaredas Harperis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Jaredas Harperis

„Mums reikia jų sugrįžtančių, nes kol kas šioje pozicijoje esame šiek tiek riboti. Kol kas jie nesitreniravo daug kartu su komanda, bet įvertinsime jų galimybes žaisti Kaune“, – apie du atakuojančius savo gynėjus kalbėjo A.Mumbru, dėl kelio traumos sezono pradžioje mažiausiai trims mėnesiams praradęs ir Martiną Hermannssoną.

„Mūsų raktas į šio sezono pergales kol kas yra pagerėjusi gynyba. Man patinka filosofija žaisti komandinį krepšinį. Gintis, bėgti, būti agresyviems ir žaisti smagų krepšinį. Manau, mes galime kautis su bet kokiu varžovu“, – ryžtingai komentarą užbaigė A.Mumbru.

„Žalgirio“ ir „Valencia“ rungtynės pilnutėlėje Nemuno salos arenoje penktadienį vyks nuo 20 val.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas