Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 15

Prancūzijoje – Tony Parkerio klubo stebuklas

Tony Parkeris švenčia. Jo asmeninis sezonas su „San Antonio Spurs“ baigėsi NBA Vakarų konferencijos pusfinalyje, tačiau krepšininkas atsigriebė Prancūzijos krepšinio lygoje. 34 metų gynėjo valdoma Vilerbano ASVEL komanda Prancūzijos pirmenybių finalo serijoje 3-2 palaužė Strasbūro SIG ir tapo čempione. ASVEL triumfas – kaip iš Holivudo filmo.
Tony Parkeris
Tony Parkeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ASVEL finalo seriją pradėjo dviem pralaimėjimais ir SIG buvo per žingsnį nuo čempionų titulo – 2:0. Tačiau tada Vilerbano krepšininkai kirto varžovams tris kartus iš eilės ir surengė fantastišką išsigelbėjimo operaciją – 3:2.

ASVEL triumfuoti nesutrukdė ir faktas, kad SIG krepšininkai turėjo namų aikštės pranašumą. Lemiamose rungtynėse ASVEL palaužė Strasbūro ekipą 80:77.

ASVEL tai buvo 18-asis čempionų titulas klubo istorijoje ir pirmasis T.Parkerio vadovavimo metais.

2009-aisiais T.Parkeris įsigijo 20 procentų ASVEL komandos akcijų ir užėmė simbolines krepšinio operacijų prezidento pareigas. Prieš dvejus metus jis tapo komandos savininku.

„Tai neįtikėtina pergalė. Prieš du mėnesius apie tokią pergalę net nesvajojome“, – atviravo T.Parkeris. ASVEL Prancūzijos reguliariajame sezone užėmė penktąją vietą.

Aštuonerios ASVEL rungtynės per dvejus pastaruosius metus, kurias gyvai arenoje stebėjo T.Parkeris, baigėsi vien pergalėmis.

Prieš lemtingą finalo mūšį T.Parkeris pabučiavo žmoną ir įsodino ją į privatų lėktuvą, kurio kelionės tikslas – San Antonijus. Krepšininkas turėjo vykti ten kartu su besilaukiančia žmona, tačiau negalėjo praleisti paskutiniųjų finalo rungtynių.

Beje, aštuonerios ASVEL rungtynės per dvejus pastaruosius metus, kurias gyvai arenoje stebėjo T.Parkeris, baigėsi vien pergalėmis.

„Nesitikėjau triumfuoti taip greitai, bet todėl aš ir investavau į komandą – kad išgyvenčiau tokias akimirkas su visais žaidėjais, trenerių štabu, visu klubu. Labiausiai didžiuojuosi matydamas juos visus laimingus. Pats jau esu laimėjęs keturis NBA čempionų žiedus, Europos čempionatą. Bet laimėti kaip klubo prezidentui – kitoks jausmas“, – džiūgavo T.Parkeris.

Jis taip pat guodė savo trenerį Prancūzijos rinktinėje Vincent'ą Collet, kuris treniruoja SIG komandą ir pralaimėjo jau ketvirtąjį Prancūzijos čempionato finalą iš eilės.

„Sportas yra gražus, bet kartu ir žiaurus“, – pripažino T.Parkeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas