Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 04

Prancūzų spauda: Lietuvos rinktinė vis dar nesugeba išnaudoti „bokštų dvynių“

„Dabar šiek tiek ramiau brutalioje B grupėje“, – konstatavo „Le Progres“ po Prancūzijos rinktinės pergalės prieš Lietuvą. Prancūzai išvengė antro pralaimėjimo Europos čempionato starte, o Lietuvai pergalių kelią dar reikės atrasti.

„Laimėjome, nes po pralaimėjimo vokiečiams neturėjome kito varianto – tik laimėti“, – konstatavo „Ouest France“, apžvelgdami mūšį, kuriame lietuviai nusileido rezultatu 73:77.

„Fuuuuu...“ – tai pirmasis žodis, kurį Vincent'as Collet ir prancūzų žaidėjai turėjo pasakyti vieni kitiems po mačo su Lietuva“, – parašė „Ouest France“ ir pridūrė:

„Prancūzai tiesiog rado sparnus ištrūkti iš sudėtingos situacijos, o Evanas Fournier įrodė esąs geras lyderis“.

E.Fournier, primename, į lietuvių krepšį sumetė 27 taškus.

„La Figaro" rungtynes pavadino „sunkiasvorių dvikova“, kurioje „mėlynieji kariai atsikvėpti galėjo tik nuaidėjus sirenai“.

Lietuviai didžiąją rungtynių dalį buvo žigsniu priekyje, tačiau ketvirtajame kėlinyje prancūzai „perlaužė“ žaidimą.

„Basket Europe“ paaiškino, kodėl prancūzams buvo sunku įsivažiuoti – „kaltę“ suvertė lietuvių sirgaliams.

„Įžengę į aikštę apšilimui „mėlynieji“ buvo garsiai nušvilpti, o lietuviams arena plojo. Atmosferą kūrė geltonos, žalios ir raudonos spalvos, o arenoje nuolat skambėjo „Lietuva! Lietuva!“. Prancūzų sirgaliai užėmė vos kelias salelės pilnutėlėje, 18 tūkst. žiūrovų talpinančioje arenoje“.

Pasak „Basket Europe“, „Les Bleus“ sugebėjo pakeisti jiems nepalankią rungtynių eigą, „nes, kaip įprasta, laikui bėgant ėmė žaisti vis atletiškiau“.

Pasak portalo, Moustapha Fallas suteikė postūmį prancūzų komandai, o rungtynių atradimu tapo Terry Tarpey:

„Jo energija yra užkrečiama ir dabar rinktinėje tiesiog nepakeičiama. O tai žaidėjas, kuris, atrodė, gali net nepatekti į dvyliktuką.

Be to, šiose rungtynėse pamatėme, kodėl V.Collet taip norėjo rinktinėje turėti M.Fallą ir kodėl taip ilgai laukė jo atsigavimo po traumos“.

„L'Equipe“ taip pat akcentavo prancūzų aukštaūgių pranašumą ir kukliai įvertino Jono Valančiūno bei Domanto Sabonio žaidimą, pabrėždami, kad ypač blankūs lietuvių bokštai buvo svarbiausiomis akimirkomis.

„Fuuuuu...“ – tai pirmasis žodis, kurį Vincent'as Collet ir prancūzų žaidėjai turėjo pasakyti vieni kitiems po mačo su Lietuva

Šis prancūzų leidinys NBA lietuvių tandemą įvertino 4 balais iš 10-ies.

„Lietuvai vis dar nepavyksta pasiekti, kad jos „bokštai dvyniai“ efektyviai žaistų kartu. Pralaimėjimas prieš Prancūziją treneriui Kaziui Maksvyčiui sukels daugiau klausimų nei atsakymų.

Legendinio Arvydo sūnus po prasto starto prieš Slovėniją vis dar neranda patogių situacijų metimams. 3 metimai iš 7 ir 3 prarasti kamuoliai, įskaitant tą, kuris leido prancūzams išsiveržti į priekį 69:64.

J.Valančiūnas pradėjo su trenksmu, pataikė tritaškį, o po to pamažu pranyko. Galiausiai antroje rungtynių pusėje lietuvių duetas pataikė tik 3 dvitaškius iš 10-ies“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas