Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 21

Prieš laukiančią akistatą su „Žalgiriu“ – ryškus R.Jokubaičio blykstelėjimas Ispanijoje

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ (10-1) artėjančią dvikovą su Kauno „Žalgiriu“ pasitiks pakiliomis nuotaikomis. Ispanijos ACB pirmenybėse katalonai svečiuose 83:69 (21:16, 18:17, 20:25, 24:14) patiesė Burgoso „San Pablo“ (3-8).
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / „Twitter“ nuotr.

10 taškų vien per pirmą rungtynių pusę surinkęs Rokas Jokubaitis kartu su kitais komandos draugais vis didino svečių pranašumą, kuris po pertraukos pasiekė ir naujas rekordine aukštumas.

Nicolas Laprovittola įskraidino eilinį savo „balioną“ iš tolimojo nuotolio, o „Barca“ truktelėjo į priekį 14 taškų persvara (47:33), bet FIBA Čempionų lygos nugalėtojai iš kovos nesitraukė.

Dar prieš lemiamo ketvirčio pradžią jiems deficitą pavyko nukirpti iki keturių taškų (53:57), tačiau arčiau savo varžovų Šaro kariauna nebeprisileido.

Reikiamu momentu iššovė net du tritaškius įsmeigęs vidurio puolėjas Sertacas Sanli – to pakako, kad katalonai išsaugotų pranašumą ir iškovotų 10-ąją pergalę ACB pirmenybėse.

Nugalėtojus į priekį vedė tiesiog nuostabiai nuo suolo į žaidimą įsijungęs R.Jokubaitis. Lietuvis buvo tarp rezultatyviausiųjų su 18 taškų (7/10 dvit., 0/2 trit., 4/6 baud.), taip pat atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, padarė 1 klaidą, išprovokavo net 10 pražangų ir surinko 24 naudingumo balus.

Iki sezono rezultatyvumo rekordo Rokui pritrūko 5 taškų, o pagal naudingumo balus tai buvo geriausios įžaidėjo rungtynės šiame sezone.

„Barca Basket“ „Twitter“ paskyros nuotr./Sertacas Sanli ir Rokas Jokubaitis
„Barca Basket“ „Twitter“ paskyros nuotr./Sertacas Sanli ir Rokas Jokubaitis

S.Sanli taip pat buvo puikus – pelnė 19 taškų, sugriebė 10 kamuolių ir tapo rungtynių MVP su 26 naudingumo balais.

Š.Jasikevičius šiame mače negalėjo verstis pagrindinio atakų organizatoriaus Nicko Calatheso paslaugomis. Graikas praėjusį antradienį mače prieš Maskvos CSKA patyrė kojos traumą.

„Žalgirio“ ir „Barcelonos“ mūšis Katalonijoje vyks lapkričio 26-ąją.

Burgoso „San Pablo“: Vitoras Benite, Tyrusas McGee ir Julianas Gamble'as po 12.

„Barcelona“: Sertacas Sanli 19 (11 atk. kam., 29 naud. bal.), Rokas Jokubaitis 18 (10 išpr. praž., 24 naud. bal.), Nikola Mirotičius 12, Nicolas Laprovittola 10 (8 rez. perd.).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas