Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 02

Prieš mačą su „Žalgiriu“ – ALBA atstovų mintys apie ypatingą svečią

Kauno „Žalgirio“ kelyje – Vokietijos čempionė Berlyno ALBA. 14500 žiūrovų talpinanti „Mercedes-Benz“ arena pasitinka ypatingą svečią, septynerius metus šiai komandai iki persikėlimo į Lietuvą atstovavusį Nielsą Giffey.

Rungtynių pradžia – 21 val. Lietuvos laiku Berlyne.

Atėnų „Panathinaikos“ ekipą antrą kartą šį sezoną suvystęs bei trečiąją pergalę Eurolygoje iš eilės iškovojęs Kauno „Žalgiris“ yra pasiruošęs kilti iš lentelės dugno.

Sėkmingai Vokietijos sostinėje bei kitose Eurolygos arenose susiklostę įvykiai gali Jure Zdovco auklėtinius kilstelėti per dvi pozicijas į viršų.

Nors lengvo mūšio Berlyne tikėtis sunku – Israelio Gonzalezo treniruojama ALBA turi 3 pergalėmis daugiau už žalgiriečius, o paskutiniai du mačai baigėsi pergalėmis prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Vilerbano ASVEL ekipas.

Pirmoji tarpusavio ALBA ir „Žalgirio“ akistata Nemuno saloje baigėsi svečių triumfu 79:71.

„Neskaitant trijų krepšininkų, kurie žaidė rinktinėje, likę turėjo laiko atsigauti ir pasiruošti kovai su „Žalgiriu“, – dvikovos išvakarėse kalbėjo ALBA strategas I.Gonzalezas. – Pastaruoju metu kauniečiai žaidžia gerai ir iškovojo jau tris pergales Eurolygoje iš eilės. Į Berlyną atvyksta pasitikėjimu ir energija spinduliuojantis varžovas. Kaip ir visi klube, laukiu susitikimo su Nielsu Giffey, su kuriuo ALBA klube kartu dirbome ketverius metus.“

N.Giffey geltonus Berlyno komandos marškinėlius vilkėjo 2014–2021 metų sezonuose, kol ilgametis ALBA kapitonas sulaukė Martino Schillerio skambučio ir pasiūlymo pirmą kartą išbandyti jėgas užsienyje.

Pirmoji vokiečio legionieriaus patirtis tapo sudėtinga – Eurolygoje jis per 16 minučių renka po 5,3 taško ir 2,7 atkovoto kamuolio.

„Rungtynės su „Žalgiriu“ bus tikrai sunkios. Turime būti pasiruošę intensyviam mūšiui, negalime nuvertinti varžovo. Pergalės prieš „Monaco“, „Real“ ir „Panathinaikos“ rodo puikią „Žalgirio“ formą. Smagu bus pamatyti Nielsą, laukiu šio susitikimo. Jis ilgą laiką buvo viena kertinių ALBA komandos dalių, esu tikras, kad sirgaliai pasitiks jį tinkamai“, – sakė ALBA lyderis Luke'as Sikma.

VIDEO: Galinga „Žalgirio“ forma, intrigos kvapas ir greitoji ALBA | „Žalia diena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas