Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 24

Prieš Vilniaus „Rytą“ – buvusių NBA žaidėjų desantas

Vilniaus „Ryto“ komandos (1-2) varžovas trečiadienio vakarą Europos taurės turnyro rungtynėse „Siemens“ arenoje – Turino „Fiat“ (0-3) dar neatsidarė pergalių sąskaitos, bet savo gretose turi visą būrį talentingų žaidėjų, žaidusių NBA.
Carlosas Delfino atvyko į Vilnių su Turino „Fiat“ komanda.
Carlosas Delfino atvyko į Vilnių su Turino „Fiat“ komanda. / Kęsto Rimkaus nuotr.

Ryškiausia „Fiat“ komandos žvaigždė – aštuonis sezonus NBA rungtyniavęs Carlosas Delfino.

2004 metais olimpiniu čempionu tapęs argentinietis penkis sezonus NBA yra rinkęs po daugiau nei 9 taškus ir galbūt tokių sezonų būtų ir daugiau, jei ne pėdos lūžis, dėl kurio 198 cm ūgio puolėjas nerungtyniavo nuo 2013 iki 2016 metų.

„Scanpix“ nuotr./Carlosas Delfino
„Scanpix“ nuotr./Carlosas Delfino

36 metų C.Delfino nėra vienintelis Turino komandos žaidėjas, lakstęs po stipriausios pasaulio krepšinio lygos arenas.

25 metų 206 cm ūgio vidurio puolėjo Jameso McAdoo karjera NBA buvo trumpesnė, bet buvusio krepšininko sūnus per tris sezonus su „Golden State Warriors“ iškovojo du NBA čempiono žiedus. Dar daugiau yra pasiekęs šio žaidėjo antros eilės dėdė Bobas McAddo, tapęs po dusyk NBA ir Eurolygos čempionu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas McAdoo (kairėje) yra tapęs NBA čempionu su „Golden State Warriors“.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas McAdoo (kairėje) yra tapęs NBA čempionu su „Golden State Warriors“.

Rezultatyviausias Turino komandos žaidėjas, Europos taurės varžybose renkantis po 18 taškų, yra Tyshawnas Tayloras. Šis 28 metų 191 cm ūgio gynėjas prieš penkerius metus yra sužaidęs du sezonus „Brooklyn Nets“ klube.

27 metų 201 cm ūgio puolėjas Jamilas Wilsonas NBA rungtyniavo praėjusį sezoną – jis sužaidė 15 mačų „Los Angeles Clippers“ gretose.

„Scanpix“ nuotr./Tyshaunas Tayloras yra žaidęs „Brooklyn Nets“.
„Scanpix“ nuotr./Tyshaunas Tayloras yra žaidęs „Brooklyn Nets“.

Pridėjus dar Maskvos CSKA dalį praėjusio sezono žaidusi puolėją Victorą Ruddą, su Italijos rinktine keturiuose Europos čempionatuose žaidusį centrą Marco Cusiną, Eurolygos patirties turintį Giuseppę Poetą, – „Fiat“ gretose matyti daug ryškių keleivių.

Trūksta patyrusio vairuotojo?

Devynis NBA klubus treniravęs, „Detroit Pistons“ į čempionų sostą atvedęs buvęs JAV rinktinės strategas Larry Brownas vasarą prisidėjo prie Turino komandos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Larry Brownas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Larry Brownas

Dėl sveikatos problemų 78 metų amerikietis laikinai atskyrė nuo komandos, išskrido į JAV ir į Vilnių neatvyko, klubo vairą palikęs savo asistentui Paolo Galbiati.

Italijos lygoje Turino krepšininkų reikalai yra geresni – jie laimėjo du iš trijų mačų ir rikiuojasi penktoje vietoje tarp šešiolikos klubų. Dabar „Fiat“ norėtų pagerinti reikalus Europos taurės turnyre.

„Mes turime talentų. Turime žaidėjų, kurie NBA buvo ne vieną sezoną, tokį kaip McAdoo. Turime ir tokių žaidėjų, kurie gali grįžti į NBA arba tapti NBA žaidėjais ateityje. Tokie kaip Tonny Carras. Arba Tyshaunas Tayloras. Jie gali žaisti NBA ateityje. Aišku, pirmiausia mums reikia tapti gera komanda ir pradėti laimėti“, – sakė C.Delfino, davęs platesnį interviu 24sek Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai