Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 16

Prireikė korekcijos, bet R.Giedraičio bendraklubis užfiksavo labai retą pasiekimą

Šį sezoną Eurolygoje debiutavęs ir iš karto aukštaūgiams nebūdingai aukštus rezultatyvių perdavimų skaičius fiksavęs Luke'as Sikma dar sykį pademonstravo savo neeilinį aikštelės matymą. Amerikietis Vokietijos čempionato rungtynėse pasiekė trigubą dublį.
Luke'as Sikma
Luke'as Sikma / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Berlyno ALBA

Paskutinėse finalinio turnyro grupių etapo rungtynėse Berlyno ALBA 97:89 nugalėjo Liudvigsburgo „MHP Riesen“, o 30-metis amerikietis susitikimą užbaigė likdamas per žingsnį nuo trigubo dublio – ties L.Sikmos pavarde degė 15 taškų, 9 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų skaičiai.

Vis dėlto pernakt Vokietijos čempionato rungtynių statistikos protokolas buvo pakoreguotas, o ALBA puolėjui įrašytas papildomas atkovotas kamuolys.

„Iki rungtynių pabaigos net nepastebėjau, kad esu arti trigubo dublio, – po rungtynių kalbėjo komandą į pergalę atvedęs krepšininkas. – Tiesiog džiaugiuosi, kad laimėjome. Rungtynes pradėjau blogai, pramečiau baudų metimus. Tai – dalykai, kuriuos iš rungtynių prisimenu geriausiai.“

L.Sikma tapo vos ketvirtuoju krepšininku didžiosiose Europos lygose, šį sezoną užfiksavusiu trigubą dublį. Iki tol tą pavyko padaryti tik Johnui Bryantui iš Gyseno „46ers“, Nickui Weileriui-Babbui iš „MHP Riesen“ ir Donta Smithui iš Paryžiaus „Metropolitans 92“.

4,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkį Eurolygoje šį sezoną turėjęs L.Sikma buvo vienintelis ne gynėjo pozicijoje žaidžiantis krepšininkas, atsidūręs tarp 20-ties daugiausiai perdavimų išdalinančių turnyro žaidėjų.

Be pralaimėjimų grupių etapą įveikusi ALBA Vokietijos čempionato ketvirtfinalyje grumsis su „Gottingen“ klubu. Pirmoji iš dviejų akistatų bus žaidžiama ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas