Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 16

R.Jokubaitis nesugaudė F.Campazzo, o „Barca“ baigė kovą dėl supertaurės

„Barcelona“ klubui nepavyko susigrąžinti Ispanijos supertaurės. Roko Jokubaičio atstovaujama ekipa Mursijoje vykstančio keturių komandų turnyro pusfinalyje 80:90 (25:22, 15:20, 19:25, 21:23) nusileido Madrido „Real“ klubui.
Rokas Jokubaitis prieš Rudy Fernandezą
Rokas Jokubaitis prieš Rudy Fernandezą / „Barca Basket“ nuotr.

Katalonai laikėsi lygiai su varžovais du kėlinius, o po pirmojo, kuriame Nicolas Laprovittola pelnė net 16 taškų, dar pirmavo 25:22.

Tiesa, jau pačioje mačo pradžioje „Barca“ liko be Dario Brizuelos, kuris gavo smūgį į galvą ir buvo išgabentas į ligoninę.

„Real“ pamažu iniciatyvą perėmė antrajame kėlinyje, o bėgti į priekį ėmė trečiajame, kai siautulį pradėjo Facundo Campazzo.

Po pertraukos į Madridą sugrįžęs argentinietis nesiskaitė nei su jį dengusio R.Jokubaičio, nei su kitų „Barcelona“ gynėjų gynyba ir rinko taškus, o „Real“ po trijų ketvirčių pirmavo 67:59.

Paskutiniame ketvirtyje intrigos Rogerio Grimau auklėtiniams atkurti nepavyko. „Real“ gretose dominavo net 24 taškus pelnęs Džananas Musa, o 17 taškų skirtumu į priekį nurūkęs „karališkasis“ klubas pateko į finalą.

Pirmą susitikimą po pasaulio čempionato žaidęs R.Jokubaitis per 11 minučių pelnė 2 taškus (1/4 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, gavo bloką, sykį suklydo ir surinko 2 naudingumo balus.

„Real“ supertaurę yra laimėjęs jau penkis kartus iš eilės ir siekia šešto trofėjaus paeiliui. „Barca“ pastarąjį kartą šį titulą iškovojo dar 2015-aisiais.

„Barcelona“: Nicolas Laprovittola 27 (5/9 trit., 30 naud. bal.), Tomašas Satoransky 14.

„Real“: Džananas Musa 24, Facundo Campazzo 17 (5 rez. perd.), Gabrielis Deckas 14, Walteris Tavaresas 13 (11 atk. kam., 4 blk., 28 naud. bal.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas