Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 29 /18:15

R.Pitino paskyrimas treneriu gali atsirūgti: Graikijos rinktinei nepadės „Olympiakos“ žaidėjai?

Pirėjo „Olympiakos“ klubui atstovaujantys graikai Georgios Printezis, Kostas Papanikolaou ir Antonios Koniaris nežino, ar padės savo šalies rinktinei kitų metų vasarą vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre. To priežastis – tiek Graikijos rinktinės, tiek Atėnų „Panathinaikos“ vyriausiojo trenerio kėdes užsėdęs Rickas Pitino.
Rickas Pitino
Rickas Pitino / nuotr. „Getty Images“/euroleague.net

„Olympiakos“ graikų trio jau išsiuntė laiškus šalies krepšinio federacijai. Jame žaidėjai aiškina, jog R.Pitino sugrįžimas į „Panathinaikos“ juos stato į komplikuotą situaciją.

Pranešama, kad G.Printezis ir K.Papanikolaou jau buvo susitikę su R.Pitino, kai šis prieš kelias savaites buvo paskirtas Graikijos rinktinės strategu. Vis tik to susitikimo metu krepšininkai susidarė įspūdį, jog amerikietis neketina grįžti ir į „PAO“, kurį R.Pitino treniravo 2018-2019 m. sezono antroje pusėje.

Euroleague.net nuotr./Rickas Pitino, Atėnų „Panathinaikos“
Euroleague.net nuotr./Rickas Pitino, Atėnų „Panathinaikos“

Jeigu situacija nepasikeis ir R.Pitino išlaikys abiejų komandų trenerio postus, „Olympiakos“ žaidėjai veikiausiai priims sprendimą neatstovauti šalies rinktinei dėl didžiulės Pirėjo ir Atėnų komandų priešpriešos ir „kuriamos toksiškos atmosferos“.

Įdomu tai, kad vos „Panathinaikos“ paskelbus apie sutarties su R.Pitino pasirašymą, pasirodė žinia, jog Graikijos krepšinio federacija apie tai nieko nežino – esą jiems amerikietis buvo patikinęs, kad nesiims darbo jokiame Europos klube. Vis dėlto vėliau federacijos prezidentas Giorgos Vasilakopoulos patvirtino, kad R.Pitino išlaikys rinktinės trenerio poziciją.

Iš karto po žinios apie „Olympiakos“ krepšininkų išsiųstus laiškus federacijai, savo poziciją šiuo klausimu pateikė ir pats R.Pitino:

„Kai buvau susitikęs su „Olympiakos“ žaidėjais, tuomet dar nebuvau gavęs jokių pasiūlymų iš klubų. Gerbiu visas Graikijos komandas. Šalies rinktinė neturėtų būti veliama į kivirčus tarp klubų, ji turėtų būti vertinama dėl galimybės atstovauti ir ginti savo šalies garbę. Pasirinksiu 12 žaidėjų, kurie savo pastangomis galės mums atnešti geriausią rezultatą“, – teigė R.Pitino.

Situacijų, kai dėl darbo klube treneriams yra tekę atsisakyti Graikijos rinktinės stratego posto, jau yra buvę. Taip 2006 m. teko pasielgti Panagiočiui Giannakiui, kai 2005 m. Europos čempionato auksą su nacionaline komanda iškovojęs treneris pasirašė sutartį su „Olympiakos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito