Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 18

R.Pitino tikisi į Graikijos rinktinę sugrąžinti V.Spanoulį

Graikijos rinktinės vyriausiasis treneris Rickas Pitino jau penktadienį atvyks į šią šalį bei pradės pasiruošimą olimpiniam krepšinio atrankos turnyrui. Per jį amerikietis tikisi savo komandoje turėti ir vieną ryškiausių Graikijos krepšinio žvaigždžių Vassilį Spanoulį.
Vassilis Spanoulis
Vassilis Spanoulis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Graikai dėl bilieto į Tokiją birželio 29 – liepos 4 dienomis kausis Viktorijos mieste Kanadoje.

Ten graikams teks pranokti Kinijos, Kanados, Urugvajaus, Čekijos ir Turkijos komandas, norint prasibrauti į olimpines žaidynes.

R.Pitino jau netrukus turėtų paviešinti rinktinės kandidatų sąrašą, o jame greičiausiai bus ir 38-erių V.Spanoulio pavardė.

2015 m. Europos čempionate pastarąjį kartą rinktinės aprangą vilkėjęs veteranas neatmeta galimybės sugrįžti į nacionalinę komandą, o R.Pitino pranašauja jam komandos lyderio statusą.

V.Spanoulis paskutines sezono rungtynes žaidė jau prieš daugiau nei mėnesį, o Pirėjo „Olympiakos“ nežaidžiant Graikijos pirmenybėse šiuo metu veteranas laiką išnaudoja formos palaikymui kasdien sportuodamas individualiai.

Tiesa, jei dėl V.Spanoulio Graikijoje nuotaikos pakilios, tai dabartinio šios šalies krepšinio veido Giannio Antetokounmpo šansai prisidėti prie nacionalinės komandos Viktorijoje vertinami kukliai.

26-erių žvaigždės vedami „Milwaukee Bucks“ NBA reguliariajame sezone Rytų konferencijoje užėmė trečiąją vietą ir, tikėtina, žengs toli atkrintamosiose varžybose, kuriose pirmuoju barjeru jiems taps „Miami Heat“ klubas.

Graikijos rinktinė į olimpines žaidynes sieks sugrįžti po 13 metų pertraukos. Graikai pastarąjį kartą žaidynėse rungtyniavo 2008 m., kai jos vyko Pekine, tačiau praleido 2012 m. Londono ir 2016 m. Rio de Žaneiro renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas