Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 22

„Real“ prancūzas žavisi Lietuvos krepšiniu: „Šalis maža, o pasiekimai – nuostabūs“

Šeštąjį sezoną karališkajam Madrido „Real“ atstovaujantis 35-erių Fabienas Causeuras karjeros kelyje yra sutikęs du lietuvius – Rimantą Kaukėną ir Joną Mačiulį. Šiems vyrams, Lietuvos krepšiniui ir Kauno „Žalgiriui“ komplimentų negailėjęs veteranas viliasi dar ne kartą sugrįžti į magišką Nemuno salą, kadangi apie karjeros pabaigą F.Causeuras dar neturi jokių minčių.

Ketvirtadienis | Eurolyga | „Real“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Kaunas

Nacionalinių taurių pertrauka baigėsi ir Kauno „Žalgiris“ kimba į darbus Eurolygoje, kurios reguliariajame sezone liko paskutinės svarbiausios dešimt rungtynių.

Atkrintamųjų ritmu vis dar žengiantys Kazio Maksvyčio auklėtiniai šią atkarpą pradės ypač nedėkingoje vietoje – Ispanijos sostinės arenoje „WiZink Centre“, iš kurios su pergale rankose šį sezoną yra išvykę vos trys Eurolygos klubai.

Chusas Mateo vadovaujamas Madrido „Real“ šiuo metu yra pirmoje ACB vietoje (17 pergalių, 3 pralaimėjimai), Eurolygoje – antroji pozicija (16 pergalių, 7 nesėkmės). „Žalgiris“ artėjantį mačą pasitinka pakilia nuotaika po laimėtos Karaliaus Mindaugo taurės (KMT), o „Real“ krepšininkai nori pamiršti liūdną savaitgalį Badalonoje.

Ispanijos karaliaus taurės pusfinalio susitikime Madrido ekipa 82:93 krito prieš vėliau turnyro čempione tapusią Malagos „Unicaja“.

„Tikrai skaudi nesėkmė, – portalui 15min sakė „Real“ prancūzas Fabienas Causeur. – Šis sezono etapas – labai svarbus, kadangi norėjome iškovoti pirmąjį sezono titulą. Rungtynės buvo sunkios, jos nesiklostė pagal mūsų planą, bet privalome tai pamiršti ir nekartoti klaidų ateityje.“

„Scanpix“ nuotr./Fabienas Causeuras
„Scanpix“ nuotr./Fabienas Causeuras

Dažnos kritikos dėl negebėjimo suvaldyti „Real“ žvaigždžių viešumoje gaunantis treneris Ch.Mateo sulaukė auklėtinio užtarimo bei palygino jį su pirmtaku Pablo Laso.

„Kiekvienas treneris turi skirtingą viziją. Jie kartu dirbo dešimtmetį, tai akivaizdu, kad Chusas yra perėmęs keletą idėjų iš Pablo. Tai matosi plika akimi. Tarp naujų dalykų – mes šį sezoną daugiau nei praeityje žaidžiame per baudos aikštelę. Žinoma, mūsų „du prieš du“ ir judėjimas be kamuolio išliko. Chusui sekasi puikiai. Tai pirmasis jo sezonas vyriausiojo „Real“ trenerio kėdėje, o Madride dirbti niekada nėra lengva. Trenerio sėkmė siejasi su mūsų sėkme. Mes stengiamės jį stumti į priekį ir palaikyti kiekvieną dieną. Visi kartu norime augti ir tobulėti“, – sakė „Real“ žaidėjas.

F.Causeur, kaip pastaraisiais metais ir įprasta, nerungtyniauja pernelyg daug, bet vis dar yra svarbus Ch.Mateo dėliojamos rotacijos žaidėjas. Jis per kiek daugiau nei 14 minučių Eurolygoje renka po 4,4 taško, bet kai ateina svarbiausi sezono mūšiai, kairiarankis gynėjas yra ne kartą sėkmingai ėmęsis lyderio vaidmens ir nuvedęs „Real“ link svarbių pergalių.

Vien ką pasako 17 taškų pasirodymas 2018-ųjų metų Eurolygos finale ar 18 taškų į „Barcelona“ krepšį pernykščiame pusfinalyje.

Nors krepšininkui artėjantį birželį sueis 36-eri, apie karjeros pabaigą minčių dar nėra, o saugumo prideda ir dar vienerius metus galiosiantis kontraktas su „Real“.

„Aš vis dar neturiu planų, ką veiksiu po karjeros, o momentais tai man kelia stresą. Bet aš vis dar noriu fokusuotis į krepšininko karjerą. Tai pasakiau ir Rimantui Kaukėnui, kai matėmės praėjusią savaitę. Man greitai bus 36-eri, bet manyje vis dar dega ta pati meilė krepšiniui. Kol mano kūnas neduos ženklų, kad atėjo laikas viską baigti, tol aš nebūsiu pasiruošęs atsisveikinti su krepšiniu. Man tikrai patinka būti aikštelėje. Noriu žaisti aukščiausio lygio krepšinį kuo įmanoma ilgiau“, – 15min sakė F.Causeur.

Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos ir Eurolygos čempiono laurus per karjerą susižėręs prancūzas viliasi dar ne kartą sugrįžti į magišką Nemuno salą, kurią paskutinius du kartus „Real“ krepšininkai paliko nuleistomis galvomis.

„Kaunas – nuostabi, o galbūt net geriausia įmanoma vieta Eurolygos finalo ketvertui. Neturiu dėl to jokių abejonių, – 15min sakė F.Causeur. – Arena yra puiki, o atmosfera rungtynių metu – fantastiška. Vos tik įžengęs į areną gali pajusti krepšinio kvapą ir žinai, kad laukia nuostabus vakaras. Visi laukia rungtynių Kaune. Tikiuosi, kad Madrido „Real“ sezono pabaigoje žais finalo ketverte Kaune.“

15min portale – pokalbis su „Real“ žaidėju Fabienu Causeur, kuris ragino nebesistebėti Kauno „Žalgirio“ pergalėmis, gyrė Lietuvos krepšinį bei pasakojo apie draugystes su buvusiais komandos draugais Jonu Mačiuliu ir Rimantu Kaukėnu, papasakojo apie pastarojo vizitą Madride.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Fabienas Causeur
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Fabienas Causeur

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas