Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 14

Regimi ryškūs pokyčiai: be Šaro „Barcelona“ žaidžia kitaip

Dar anksti daryti toli siekiančias išvadas, bet pirmosios „Barcelona“ krepšininkų rungtynės dėl Katalonijos taurės, rodo, kad šį sezoną viena stipriausių Eurolygos komanda žais kitaip. Šarūną Jasikevičių trenerio poste pakeitęs Rogeris Grimau diegia savo krepšinį, – rašo „Mundo Deportivo“.
Šarūnas Jasikevičius ir Rogeris Grimau
Šarūnas Jasikevičius ir Rogeris Grimau / nuotr. 15min ir stopkadras

„Barcelona“ krepšininkai laimėjo pirmą trofėjų, nugalėję Katalonijos taurės varžybose.

Pirmasis sezono titulas buvo laimėtas be Roko Jokubaičio – pasaulio čempionate Lietuvos rinktinėje puikiai žaidęs gynėjas gavo kelias dienas poilsio ir Barselonoje laukiamas šiandien – po 12,6 taško ir 5,8 rezultatyvaus perdavimo Maniloje rinkęs įžaidėjas katalonų klubo pratybose pasirodys ketvirtadienį vakare.

Nors „Barca“ sužaidė tik porą rungtynių, „Mundo Deportivo“ rašo, kad pastebimi taktiniai pokyčiai, kurie keičia komandos veidą, formuotą prieš tai trejus metus Barselonos ekipą treniravusio Šarūno Jasikevičiaus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Pirmiausia į akis krenta trumpos atakos ir greitas kamuolio išmetimas.

Per pastarąsias kontrolines rungtynes „Barca“ surengė po 79,1 ir 77,1 atakų, kai praėjusį sezoną Ispanijos lygoje vidurkis siekė tik 71.

„Manau, kad mes bėgame daugiau, žaidimas yra labiau aktyvus, o kaip mums pavyks prie to prisitaikyti, parodys sezono pradžia“, – sakė „Barcelona“ įžaidėjas iš Čekijos Tomašas Satoransky.

„Mes atsiveriame labiau laisvam žaidimui ir rengiame daugiau kontratakų“, – patvirtino ir „Barcelona“ snaiperis Alexas Abrinesas.

Reikia atsižvelgti ir į varžovų stilių – pavyzdžiui „Manresa“, su kuria dabar žaidė „Barca“, pastaraisiais metais buvo viena greičiausių Ispanijos komandų.

Žinoma, vaizdą keičia ir nauji žaidėjai.

Iš NBA nusileidę Jabari Parkeris ir Willy Hernangomezas, o taip pat iš kitų Ispanijos klubų atėję Joelis Parra ir Dario Brizuela debiutavo Katalonijos taurės varžybose. Jie parodė ir gerų žaidimo blyksnių, ir prastų momentų.

Dėl traumų pastaraisiais metais nežaidęs J.Parkeris dar jaukinosi kamuolį, jo judesiuose pastebimas lėtumas, bet amerikietis puolėjas neprastai kovojo dėl kamuolių ir parodė, kad yra pavojingas atakuodamas iš krašto.

W.Hernangomezas nebuvo itin galingas prie krepšinio ir padarė tam tikrų gynybos klaidų, bet per dvejas rungtynes atkovojo 13 kamuolių per 29 minutes.

J.Parra atrodė tvirtai sunkiojo puolėjo pozicijoje, o D.Brizuela liko ištikimas savo aštriam žaidimo stiliui ir gerai įkirtinėjo, nors iš toli atakuoti nesisekė (1 iš 7 tritaškių).

Kai kurie praėjusį sezoną ant suolo galo sėdėję krepšininkai dabar atrodė atgiję.

Oscaras da Silva pusfinalyje pelnė 15 taškų, o finale – 7.

Išvykus Nikolai Mirotičiui, o J.Parkeriui dar pratinantis prie Europos krepšinio, brazilų kilmės Vokietijos krepšininkui O.da Silvai atsiveria naujos galimybės, nes ir greitas žaidimas jam tinka.

Vienas komandos lyderių, be abejonės, liks Nicolas Laprovittola. Ir praėjusį sezoną svarbų vaidmenį turėjęs argentinietis gynėjas pusfinalyje su „Girona“ sumetė 20 taškų, pažėręs tritaškių, o finale su „Manresa“ pridėjo 10 taškų ir buvo išrinktas turnyro MVP.

„Barcelona“ buvo aktyvi puolime (131 ir 105 taškai per 100 atakų vidutiniškai per dvejas rungtynes), bet gynyboje matėsi daug nesusikalbėjimo.

Kaip sakė T.Satoransky, R.Grimau yra „kažkiek kaip ir kiti Ispanijos treneriai, kuriems patinka labai aktyvi gynyba, kai visi padeda vienas kitam ir daug bėga.“

Netrukus „Barca“ gaus daugiau įdomių testų.

Savaitgalį laukia Ispanijos lygos Supertaurės varžybos Mursijoje – šeštadienį pusfinalio akistata tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“ kelia itin didelį susidomėjimą. Laimėjusi komanda sekmadienį žais su Malagos „Unicaja“ ir Mursijos UCAM poros laimėtoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas