Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 07

Renaldo Seibučio ir Antano Kavaliausko nuomonės sutampa – latvius pražudė jų skubėjimas

Lietuvos krepšinio rinktinės „centras“ Antanas Kavaliauskas po pergalingų rungtynių su Latvija teigė, kad varžovai palūžo, kai išsibaudavo abu jų vidurio puolėjai. Renaldas Seibutis raktu į pergalę laiko puikią Lietuvos rinktinės gynybą. Latvija nesukrapštė nė 50-ies taškų.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Viską nulėmė gera gynyba. Neleidome jiems įsijausti metant tritaškius, jie pradėjo skubėti. Tai ypač jautėsi antroje pusėje, nes pirmoje užtrukome, kol perlaužėme nervinę įtampą“, – teigė R.Seibutis.

Latvijos rinktinės gretose vieninteliai aukštesni žaidėjai – Martinas Meieris ir Kasparas Berzinis – anksti atsidūrė pavojingoje zonoje. Po keturias pražangas gavę aukštaūgiai negalėjo tinkamai žaisti gynyboje.

„Treneris ir prieš rungtynes akcentavo, kad turime ūgio persvarą, reikia išnaudoti Joną Valančiūną. Jų ankstyvos pražangos privedė prie tritaškių metimų švaistymo. Šiandien jie nesumetė gerų metimų, bet manau, kad tam didelę įtaką padarė mūsų gynyba. Latviai nelabai kuo nustebino, tam ir rengėmės“, – sakė R.Seibutis.

Latvijos rinktinės skubėjimą antroje mačo dalyje ir švaistymąsi tritaškiais kalbėdamas apie mačą išskyrė ir A.Kavaliauskas.

Šiandien jie nesumetė gerų metimų, bet manau, kad tam didelę įtaką padarė mūsų gynyba. Latviai nelabai kuo nustebino, tam ir rengėmės.

„Jie yra lengvesni žaidėjai, mes sunkesni, tiek Jonas, tiek aš esame fiziškai stipresni. Mes kovėmės gynyboje, parodėme dantis – kabinomės, daužėmės ir padarėme viską, ką galėjome, kad jiems nebūtų lengva.

Jiems gavus pražangas atsivėrė skylė po krepšiu, jie bandė gintis zona, mes pradėjome pataikyti tritaškius. Tiesiog mums krito, jie pradėjo skubėti, nepataikė metimų ir jie palūžo“, – mačą apibendrino A.Kavaliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito