Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 22 /21:14

Ricky Rubio paneigė sugrįžimą į savo paauglystės laikų komandą

Antradienį Ispanijos žurnalistas Jordi Valle Simo iš „EFE Deportes“ paskelbė, kad Ispanijos krepšinio žvaigždė Ricky Rubio sugrįžta į Badalonos „Joventut“ ekipą, tačiau pats krepšininkas suskubo paneigti informaciją.
Ricky Rubio
Ricky Rubio / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Kokią užimtą dieną tu man suteikei, Jordi. Tikiuosi, kad kitą kartą parašysi tiesą“, – socialiniame tinkle „X“ rašė R.Rubio, pridėdamas nuotrauką su Pinokio nosimi.

188 cm ūgio krepšininkas šioje Katalonijos ekipoje rungtyniavo 2005-2009 m. laikotarpiu. Debiutavęs su „Joventut“ marškinėliais būdamas vos 14 metų ir 11 mėnesių, jis tapo jauniausiu žaidėju ACB lygos istorijoje, o paliko Badaloną sulaukęs 18-os, kai perėjo į kitą Katalonijos komandą „Barcelona“.

Būtent „Barca“ gretose R.Rubio užbaigė praėjusį sezoną, kai paliko NBA ir sustabdė krepšininko karjerą, o galiausiai kovo pradžioje papildė komandą, kurioje žaidė 2009-2011 m.

„Barcelona“ klubo nuotr./Ricky Rubio
„Barcelona“ klubo nuotr./Ricky Rubio

Praėjusiame sezone Eurolygoje R.Rubio sužaidė 13 rungtynių, kuriose rinko po 4,7 taško, 3,2 atkovoto kamuolio ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Ispanijos lygoje jo rodikliai buvo 6 taškai, 3,1 sugriebto kamuolio ir 4,1 rez. perdavimo per susitikimą.

FIBA nuotr./Ricky Rubio
FIBA nuotr./Ricky Rubio

R.Rubio beveik 13 metų (2011-2024 m.) žaidė NBA lygoje, kur atstovavo „Minnesota Timberwolves“, „Utah Jazz“, „Phoenix Suns“ ir „Cleveland Cavaliers“ komandoms. Per 698 rungtynes stipriausioje pasaulio lygoje jis fiksavo solidžius 10,8 taško ir 7,4 rezultatyvaus perdavimo rodiklius.

Su Ispanijos rinktine įžaidėjas laimėjo 2019 m. pasaulio, 2009 ir 2011 m. Europos čempionatus, iškovojo olimpinius sidabro ir bronzos medalius, taip pat dukart laimėjo Europos pirmenybių bronzą. 2019-aisiais R.Rubio buvo išrinktas naudingiausiu planetos pirmenybių žaidėju.

Pastarąjį kartą rinktinei jis atstovavo 2021 m., kai buvo rezultatyviausias Tokijo olimpinių žaidynių krepšinio turnyro žaidėjas. R.Rubio Japonijos sostinėje rinko net po 25,5 taško per susitikimą, o ketvirtfinalyje į amerikiečių krepšį sumetė net 38 taškus, pagerindamas olimpinės Ispanijos rinktinės rekordą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito