Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimas Kurtinaitis lieka be pergalių FIBA Europos taurėje

Naujojo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio Rimo Kurtinaičio vadovaujama Baku „Sabah“ (0-2) patyrė antrą nesėkmę FIBA Europos taurės starte.

Dviženklę persvarą išbarstęs Azerbaidžano klubas namie 70:82 (27:25, 13:16, 13:21, 17:20) nusileido Atėnų „Maroussi“ (2-0) ekipai iš Graikijos.

Puikiu puolimu rungtynes pradėję „Sabah“ krepšininkai buvo pabėgę (35:25), tačiau svečiai perėmė iniciatyvą antroje mačo pusėje (51:60).

R.Kurtinaičio auklėtiniai dar bandė kabintis (59:62), bet „Maroussi“ surengė dar vieną spurtą (61:75) ir ramiai užbaigė mačą.

FIBA.com nuotr./Rimas Kurtinaitis
FIBA.com nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Sabah“ – tai antroji nesėkmė G grupėje. Kelialapius tolyn pelnys tik grupės nugalėtoja ir šešios iš 10-ies geriausių antrąsias vietas užėmusių komandų.

R.Kurtinaitis šiame mače vertėsi 8 žaidėjų rotacija, pirmą sykį į aikštę išleisdamas ir vietinį Širzadą Širzadovą, kuris per 5 minutes taškų nepelnė, pramesdamas vienintelį savo tritaškį.

Rezultatyviausiai „Sabah“ gretose žaidė amerikiečiai. Kam'Ronas
Blue pelnė 18 (1/5 trit.), o Hassani Gravettas – 16 taškų. Pastarasis dar sugriebė 8 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, bet prametė visus 9 savo tritaškius.

„Maroussi“ ekipoje po 20 taškų surinko Cameronas Reynoldsas (4/13 trit.) ir Charis Giannopoulos (4/6 trit., 6 atk. kam.).

Pergalių G grupėje kol kas neturi ir Noršiopingo „Dolphins“ (0-2) iš Švedijos, šįvakar namuose 85:97 nusileidusi Šarlerua „Spirou“ (2-0) iš Belgijos.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito