Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 26

Rusijai bombarduojant Ukrainą, Andrejus Kirilenka planuoja „draugiškas rungtynes“

Rusijos krepšinis yra giliame užribyje, kai šalis pradėjo karą Ukrainoje. Bet jos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka tvirtino radęs šalių, su kurių rinktinėmis galės žaisti rusai.
Andrejus Kirilenka
Andrejus Kirilenka / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) jau pusantrų metų yra išmetusi Rusijos nacionalines rinktines ir klubus iš tarptautinių varžybų dėl rusų vykdomo karo Ukrainoje.

Tačiau Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka pareiškė, kad ras būdų apeiti sankcijas.

„Vyko neformalūs susitikimai su FIBA ir FIBA Europe atstovais, o per pokalbius jie neišreiškė prieštaravimo dėl draugiškų rungtynių organizavimo Rusijos teritorijoje ir kitose šalyse“, – interviu propagandiniam rusų dienraščiui „Sport-express“ pareiškė A.Kirilenka.

Buvęs krepšininkas, per pusantrų metų nė karto viešai nepasmerkęs savo tautiečių vykdomo karo, dabar teigė, radęs sąjungininkų varžyboms.

„Buvo pravesti pokalbiai su draugiškų šalių federacijoms dėl bendradarbiavimo ir pasaulinių Draugystės žaidynių 2024 metais, – sakė A.Kirilenka. – Klausimai dėl mūsų rinktinių ir klubų grįžimo į tarptautines varžybas aptariami pasibaigus konflikto aštriajai fazei.“

A.Kirilenka neįvardino konkrečiai, kas yra „aštrioji fazė“ ir su šalimi-agresore sutinkančių žaisti valstybių.

Jo teigimu, galimybės žaisti ateis kitų metų vasarį, per FIBA tarptautinių varžybų langą: „Tada mes ir rinksime komandą. Tikriausiai vykdysime stovyklas, kaip ir pernai, kai buvo draugiškos rungtynės su draugiškų ir neutralių šalių rinktinėmis ir klubais. Planuojamos rungtynės su komandomis iš draugiškų ir neutralių šalių – su kuo konkrečiai paaiškės vėliau, atsižvelgiant kas pateks ar nepateks į olimpines žaidynes.“

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Andrejus Kirilenka
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Andrejus Kirilenka

Nuo tada, kai Rusija užpuolė Ukrainą plačiu mastu, vos kelios krepšinio komandos yra sutikusios žaisti su šalies-agresorės atstovais.

Iš 32 pasaulio vyrų čempionate dalyvavusių komandų vienintelis Iranas žaidė su Rusijos krepšininkais. Tai pernelyg nestebino, nes Iranas parduoda ginkluotę okupantams.

Eurolygoje rungtyniaujantys Turkijos ir Serbijos klubai taip pat yra rengę rungtynes su Rusijos komandomis.

Dabar Rusijos moterų rinktinė planuoja žaisti su Baltarusijos rinktine, kuri irgi yra eliminuota iš tarptautinės krepšinio arenos.

A.Kirilenkos teigimu, vedamos derybos dėl rungtynių su Rusijai „draugiškomis ir neutraliomis šalimis, tarp jų su komandomis iš Azijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas