Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 22

Rusijos spauda po mūšio: šėtono atstovas Š.Jasikevičius ir herojus be kaukės

Rusijos žiniasklaida gyrė Kauno „Žalgirio“ krepšininkus ir trenerį Šarūną Jasikevičių už kovą per Eurolygos rungtynes Maskvoje, kur Lietuvos komanda trečiadienio vakarą tik po pratęsimo nusileido CSKA klubui 97:99.
Rusijos žurnalistai pavadino Š.Jasikevičių oficialiu šėtono atstovu, o CSKA pergalės didvyriu laikė S.Rodriguezą (dešinėje).
Rusijos žurnalistai pavadino Š.Jasikevičių oficialiu šėtono atstovu, o CSKA pergalės didvyriu laikė S.Rodriguezą (dešinėje). / „Scanpix“ nuotr.

„Dantimis. CSKA prireikė pratęsimo, kad įveiktų „Žalgirį“, – skelbė didžiausias Rusijos sporto dienraštis „Sport-express“.

Jo apžvalgininkas Antonas Bobošinas svarstė, kiek nervų ląstelių sunaikino CSKA žaidėjai ir trenerių štabas.

„Prireikė heroizmo, – rašė „Sport-express“ apžvalgininkas. – Tokios rungtynės sukelia poliarines emocijas. Kažkam, ypač neutraliems žiūrovams, kilo audringa nuostaba nuo verdančių emocijų ir užsuktų intrigų.

Tuo metu specialistai ir krepšinio estetai gali matyti ne atakų grožį, o ne patį geriausią žaidimą gynyboje, matyti ne tik žygdarbius, bet ir klaidas.

Dėl šių varžovų principingumo, kurio istorijai ne viena dešimtis metų, jau prikalbėta ir parašyta nemažai. Reikia tik reziumuoti, kad bet kokių sudėčių ir bet kokios būklės CSKA ir „Žalgiris“ yra nusiteikę duoti vienas kitam mūšį.“

„Sport-express“ pabrėžė, kad „Žalgiris“ lieka nepatogiu varžovu CSKA, nors statistika ir rodo, kad Eurolygos rungtynėse Maskvoje CSKA laimėjo visus 11 mačų.

„Tegu „Žalgiryje“ nebėra Pangoso, Toupane'o, Micičiaus, o komandos kapitonas Jankūnas dėl sveikatos problemų liko namie, – lietuvius vis tiek galima pavadinti vienu iš neparankių CSKA varžovų.“

„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis
„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis

Rusų apžvalgininkui ypač patiko A.Kavaliauskas: „Puikų mačą sužaidė galingas Kavaliauskas, su 19 taškų tapęs geriausiu „Žalgirio“ snaiperiu“.

„Sport-express“ pabrėžė, jog teisėjų sprendimai labiau kėlė ne „Žalgirio“, o CSKA sirgalių ir trenerio Dimitrio Itoudžio švilpimą ir nuostabą.

„Tačiau tuo metu į sceną įžengė Rodriguezas. Nežinia, kur jis paliko savo superherojaus kaukę ir apsiaustą, bet ispanų gynėjas išgelbėjo komandą nuo pralaimėjimo“, – Sergio Rodriguezo 11 taškų per paskutines pustrečios minutės ketvirtajame kėlinyje įvertino „Sport-express“.

„Scanpix“ nuotr./Sergio Rodriguezas
„Scanpix“ nuotr./Sergio Rodriguezas

Rusijos sporto dienraštis teigė pagyrė „Žalgirį“, kad šis nepalūžo ir per pratęsimą.

„Dažnai būna, kad per pratęsimą pergalę paleidusi komanda išsiderina. Tačiau tai tikrai ne apie „Žalgirį“. Lietuviai nenuleido rankų ir nepaleido vilties pasiekti pergalę, nors per papildomas penkias minutes taškus rinko tik baudų metimais, – rašė „Sport-express“. – Paskutinėje atakoje svečiai sužaidė kombinaciją ir išvedė Woltersą atviram tritaškiui, bet šis nepataikė. Aštuntąją pergalę Eurolygoje CSKA ištraukė dantimis.“

Sports.ru citavo po rungtynių CSKA trenerį.

„Noriu pasveikinti „Žalgirį“ ir Šarą su geru žaidimu. Beje, tai jų pirmasis pralaimėjimas išvykoje“, – priminė D.Itoudis.

Championat.ru tvirtino, kad pastaraisiais metais CSKA ir „Žalgiris“ yra skirtingų svorio kategorijų, tarsi pamiršęs, jog praėjusį sezoną Kauno klubas dusyk įveikė Maskvos krepšininkus – sykį Eurolygos finalo ketverto mače dėl trečios vietos.

„Vis tik jie visada mušasi ne juokais. Šis kartas netapo išimtimi: lietuviai jau buvo pasiruošę išvežti pergalę iš Maskvos, bet Rodriguezas buvo kitos nuomonės“, – rašo championat.ru.

Šio portalo žurnalistą CSKA ir „Žalgirio“ rungtynes nukėlė į sovietinius laikus.

„Sovietinė klasika su metais nežlugo, bet nuo tada, kai prie „Žalgirio“ vairo stojo Šarūnas Jasikevičius, įgavo spalvų. Šaras dar būdamas žaidėju mėgo skaudinti CSKA, o priešnuodžių jam rasdavome ne visada, – rašė championat.ru. – Štai ir trenerio statuse lietuvis reguliariai gadina raudonai mėlyną kraują.

Štai ir dabar Š.Jasikevičius jau atvykęs į Maskvą jautėsi kaip namie.

„Žalgiris“ treniravosi po CSKA, o armijos klubas užsilaikė dešimčiai minučių. Varžovų treneris įėjo į salę ir iškart pranešė Dimitriui Itoudžiui, kad pas jį visur kameros, užsiminęs apie tai, kad CSKA schemos jau yra žinomos.“

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Championat.ru pabrėžė, kad „Žalgiris“ žaidė neįtikėtinai stabiliai. „Lietuviai keitė ritmą, kokybiškai gynėsi, gniuždė CSKA kovoje dėl kamuolių, – rašė žurnalistas Artiomas Komarovas. – Gudrusis Jasikevičius ėmė daryti keitimus kaip rankinio varžybose, leisdamas žaidėjus konkrečiai gynybai arba konkrečiai puolimui. Vienas tokių keitimų suveikė – Kavaliauskas buvo „smūgyje“ ir pelnė 4 taškus pabaigoje.

„Žalgiriui“ viskas būtų gerai, jei ne Sergio Rodriguezas.“

Championat.ru ir toliau akcentavo ne tik CSKA, bet ir Š.Jasikevičių.

„Atrodė, kad tam, jog paimtum pergalę iš CSKA, turi įsitraukti šėtonas. Bet jo oficialus atstovas – Šarūnas Jasikevičius pabandė tai padaryti ir jam beveik pavyko.

Po W.Clyburno baudų, kurios išvedė CSKA dviem taškais, svečiai metėsi pergalei. Bet Nate'as Woltersas prašovė.“

Championat.ru ketvirtadienį informavo skaitytojus ir apie skandalingą rungtynių epizodą, per kurį ketvirto kėlinio paskutinę sekundę iš žalgiriečių atakos dingo 5 sekundės.

„Tokiu atveju lietuviai faktiškai gavo atakai 5 sekundėmis mažiau, nei leido taisyklės. Kamuolio kontrolė baigėsi dėl to, kad pritrūko laiko atakai", – rašė portalas, priminęs, kad skandalingai baigėsi ir praėjusio sezono CSKA kovos su Chimkų klubu Eurolygos ketvirtfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai