Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 23

„Rytą“ sugriovusią klaidą su savimi nešiosiąs M.Fosteris: „Mano tikslas – laimėti LKL“

„Pirmas interviu?“ – prieš spaudos konferenciją Giedrius Žibėnas kreipėsi į šalia prisėdusio auklėtinio Marcuso Fosterio mažametį sūnų, kuris įsitaisęs tėvo rankose klausėsi paskutinės jo kalbos per šio sezono Vilniaus „Ryto“ kampaniją FIBA Čempionų lygoje.

Ne vieną skambią pergalę sostinės komandai nukalęs amerikietis žūtbūtiniame mače 27 taškus atskaičiavo ir Manresos BAXI komandai, tačiau po rungtynių M.Fosteris galvojo ne apie solidų asmeninį puolimo pasirodymą, o mirtinu ispanų spurtu virtusią klaidą.

Neįtikėtinais spektakliais prieš Kauno „Žalgirį“ dukart jau spėjęs pasižymėti M.Fosteris nuo komandos likimą FIBA Čempionų lygoje sprendusių rungtynių starto nuosekliai rinko taškus ir audrinio tribūnose įsielektrinusius sirgalius.

Per pirmąjį ketvirtį M.Fosteris įmetė 4 taškus, antrąjį – 8, trečiąjį – 10, o lemiamame kėlinyje jis pridėjo dar 5 taškus.

Iš viso 31 minutę ant parketo praleidęs tvirtai sudėtas atletas įmetė 6 dvitaškius iš 8, realizavo 5 tritaškius iš 9, atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bet 6 kartus suklydo.

Viena šių klaidų „Rytui“ buvo labai skaudi. Vedlio neapdairiai pasiųstas kamuolys Gyčiui Masiuliui kainavo pastarojo nesportinę pražangą ir Pedro Martinezo vyrų spurtu 11:0.

„Smagios rungtynės. Žinojome, kad bus sunku, nes turėjome panaikinti dviženklį deficitą. Kalba būtų kita, jei mačą būtume pradėję tinkamai. Labai didžiuojuosi komanda, su kuria keliaujame per šį sezoną. Sezono metu mes smarkiai patobulėjome, – po mačo kalbėjo M.Fosteris. – Prieš sezoną mūsų šansai buvo vertinami prastai, bet dabar turėjome šansą žaisti atkrintamosiose. Jei peržaistume šį mačą, manau, kad žengtume į aštuntuką. Didžiuojuosi mūsų progresu.“

Kiek apmaudu dėl iššvaistytos dviženklės persvaros?

– Man labai liūdna. Gytis Masiulis gavo nesportinę pražangą, kuri pakeitė visą žaidimą. Tai buvo palanku varžovams, kurie užsikūrė. Labai apmaudu, nes ketvirtajame kėlinyje buvome geroje situacijoje. Kaip bebūtų, negalime liūdėti per ilgai, nes dar tęsiasi LKL sezonas. Turime pamiršti šias rungtynes ir ruoštis likusiam sezonui.

– Ar jūsų klaida buvo lemtinga?

– Apie šį momentą galvosiu dar ilgai. Nesu buvęs atkrintamosiose, o dabar buvome arti to. Mano tikslas buvo patekti į aštuonetą. Apie tą epizodą tikrai dar galvosiu.

Bet kaip ir rūbinėje sakė treneris, tai mums padės ateityje. Kai kitą kartą atsidursiu tokioje situacijoje, žinosiu, kaip elgtis.

Kas nutiko po klaidos?

– Užsižaidžiau su kamuoliu ir padariau klaidą, po kurios praradome kantrybę puolime, ėmėme skubinti įvykius. Turėjau daugiau veržtis ir perduoti kamuolį snaiperiams.

Varžovai per pirmąją mačo pusę įmetė 52 taškus, o nemažai metimų buvo ir iš laisvų pozicijų. Kaip vertinate komandos gynybą iki ilgosios pertraukos?

– Tiesą pasakius, atrodėme tragiškai. Labai blogai. Bet ir varžovai pataikė gerai – realizavo ir sunkius, ir lengvus metimus. Kai komanda pataiko viską, tuomet ją sustabdyti būna labai sunku. Antroje rungtynių pusėje pagerinome gynybą, bet jie vis tiek rado būdų užpulti. Manresos ekipa – nuostabi.

– Treneris akcentavo žaidėjų šventimus po taiklių metimų, dėl to nespėjant grįžti į gynybą. Kodėl nepavyksta likviduoti šios problemos?

– Mūsų komanda labai emocionali. Mes mėgstame įtraukti sirgalius ir kiekvienas džiaugiamės gerais komandos draugų epizodais. Turime susitvarkyti, kad nekeltų problemų ateityje. Mes turime suvokti, kad tik pasikeitę pasieksime savo tikslą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Manresos BAXI
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Manresos BAXI

– Ar rungtynių pabaigoje siekėt iššvaistyti persvarą ir perkelti rungtynes į pratęsimą?

– Tai buvo mūsų strategija. Siekėme pratęsimo, nes tada turėtume daugiau laiko. Norėjome pažiūrėti, ką jie darys, juk niekada nežinai, kas gali nutikti.

– Kodėl prasižengėte tik likus 2 sekundėms iki rungtynių pabaigos?

– Tai buvo mūsų nesusikalbėjimas. Nežinojau, ar prasižengti norime, ar ne. Nežinojome ir to, ar varžovai iškart išsimes kamuolį, ar laikys jį rankose. Buvo daug nesusikalbėjimo.

Ar manote, kad tokia strategija yra garbinga?
– Tokia jau buvo situacija, kad turėjome to imtis. Magiško metimo, kuris duotų 10 taškų, nėra. Tai buvo gera taktika, kurią reikėjo išbandyti.

Justinas Gorhamas debiutavo komandoje. Kaip vertinate jo pasirodymą?

– Man patiko. Jis gerai pasirodė ir davė mums reikalingus dalykus – rinko kamuolius ir agresyviai žaidė gynyboje. Kuo labiau jis įsilies į komandą, tuo jis bus geresnis žaidėjas. Kiekvienoje treniruotėje jis būna maksimaliai nusiteikęs ir labai nori padėti komandai. Geras komandos papildymas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Manresos BAXI
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Manresos BAXI

Kaip vertinate visą „Ryto“ sezoną Čempionų lygoje?

– Būkime nuoširdūs – nepatekome ten, kur norėjome. Nenorėjome sezono užbaigti čia, bet yra ir pozityvių dalykų. Mes laimėjome prieš Tenerifės ekipą ir patekome į „Top 16“. Įkrintamosiose varžėmės su stipriu varžovu, kurį pranokome. Galiausiai atėjome iki šio momento. Manau, kad buvome arti. Tai pozityvas, bet negalime pro akis praleisti nemalonių situacijų, dėl kurių į aštuntuką nepatekome.

– Du turnyrai „Rytui“ baigėsi, liko LKL. Koks rezultatas šiame turnyre būtų geras?

– Pagrindinis tikslas – žaisti finale. Tai yra mūsų tikslas, kurį turime įgyvendinti. Jeigu mums pavyks patekti į finalą, kausimės prieš bet ką. Turime koncentruotis į sezono pabaigą – pasiekti norimą vietą reguliariajame sezone. Mano tikslas – laimėti Lietuvos lygą. Nebežaisime Čempionų lygoje ir galėsime visą dėmesį skirti LKL.

VIDEO: PIKENROLAS: meilė ir neapykanta Utenoje bei „Žalgirio“ dėmesys Ą.Tubeliui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas