Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 09

„Rytas“ šoks aukščiau – atvyksta buvęs „Cavaliers“ ir „Lakers“ žaidėjas

Buvęs NBA klubų „Cleveland Cavaliers“, „Los Angeles Lakers“ ir „Dallas Mavericks“ krepšininkas, o praėjusį sezoną FIBA Čempionų lygoje spindėjęs Manny Harrisas atkeliauja į Vilnių, sudaręs sutartį su vietos „Ryto“ komanda.
Manny Harrisas
Manny Harrisas / „Scanpix“ nuotr.

Stiprių dėjimų į krepšį, galingų prasiveržimų ir tritaškių „Siemens“ ir „Ryto“ arenoje turėtų būti daugiau, nes į Vilnių atkeliauja labai atletiškas žaidėjas.

29 metų 196 cm ūgio M.Harrisas energingu krepšiniu praėjusį sezoną stebino Atėnų AEK klubo varžovus, o prieš tai atletiškos savybės jam buvo padėjusios praverti NBA duris.

VIDEO: Manny Harris • AEK Athens • Best Plays & Highlights • 2017/18 - HD

Mičigano universitetą baigęs amerikietis nebuvo pašauktas NBA naujokų biržoje, kai prieš pat renginį patyrė šlaunies traumą, bet 2010–2011 m. sezoną prasimušė į „Cleveland Cavaliers“ gretas.

„Scanpix“ nuotr./Manny Harrisas ir Manu Ginobili.
„Scanpix“ nuotr./Manny Harrisas ir Manu Ginobili.

Per pirmąjį sezoną Klivlande jis rinko po 5,9 taško, atkovojo po 2,6 kamuolio ir atliko po 1,6 rezultatyvaus perdavimo, karjeros rezultatyvumo rekordą pasiekęs mače su „Phoenix Suns“, įmetęs 27 taškus.

Per antrą sezoną NBA M.Harriso rezultatyvumas dar labiau išaugo, jis rinko po 6,7 taško, bet dalį sezono praleido dukterinėje G lygoje.

2012 metų vasarą M.Harrisas buvo atleistas iš „Cavaliers“, persikėlė į Mariupilio „Azovmaš“, bet sugebėjo iš Ukrainos sugrįžti į NBA.

„Scanpix“ nuotr./Manny Harrisas
„Scanpix“ nuotr./Manny Harrisas

2013–2014 m. G lygoje rinkęs po 29,3 taško, jis sulaukė kvietimo į „Los Angeles Lakers“, kai klube traumas gydėsi Kobe Bryantas ir Steve'as Nashas. Su Los Andželo klubu gynėjas buvo sudaręs kelias trumpalaikes sutartis, o per 9 NBA mačus rinko po 8,1 taško. Sezoną jis baigė Ankaros „Turk Telekom“ klube Turkijoje.

2014–2015 m. sezoną M.Harrisas pasižymėjo trigubu dubliu – 39 taškais, 13 perdavimų ir 10 atkovotų kamuolių „Los Angeles D-Fanders“ klube G lygoje. Antrą sezono dalį jis vėl baigė Turkijoje, Eskišechiro komandoje.

2015–2016 m. sezoną M.Harrisas spėjo užsivilkti G lygos, Turkijos ir Kinijos klubų aprangas.

Po įspūdingų rodiklių G lygoje jis vėl gavo trumpalaikę sutartį NBA per 2016–2017 m. sezoną, kai tapo Dirko Nowitzkio bendraklubiu „Dallas Mavericks“ gretose, kur sužaidė 6 mačus ir pelnė po 2 taškus. Sezoną baigė antrojoje Kinijos lygoje rinkęs po 31,5 taško.

„Scanpix“ nuotr./Manny Harrisas
„Scanpix“ nuotr./Manny Harrisas

Praėjusį sezoną M.Harrisas atstovavo Atėnų AEK, kuriai tai buvo sėkmingiausias sezonas per pastaruosius šešiolika metų.

AEK laimėjo Čempionų lygą, o M.Harrisas buvo išrinktas naudingiausiu reguliariojo čempionato žaidėju, FIBA turnyre rinkęs po 17,1 taško, atkovojęs po 5,1 kamuolio ir atlikęs po 2,4 perdavimo.

AEK sukėlė triukšmo ir Graikijoje, laimėjusi taurės turnyrą. M.Harrisas buvo pripažintas naudingiausiu taurės varžybų žaidėju.

VIDEO: Greek Cup Final, Olympiacos-AEK 83-88: Manny Harris 17 pts

Graikijos čempionate M.Harrisas rinko po 12,5 taško, pataikė 39 proc. tritaškių.

„Su M.Harrisu sudėtyje mūsų komanda turės daugiau variantų puolime. Jis yra labai atletiškas ir gali užtikrintai žaisti vienas prieš vieną, todėl turėtų puikiai tikti greitam ir agresyviam mūsų žaidimo stiliui, – pasakojo klubo sporto direktorius Linas Kleiza. – Praėjęs M.Harriso sezonas Graikijoje mums paliko nemažą įspūdį, o jis į ekipą atvyks puikios sportinės formos. Jam numatoma viena pagrindinių rolių komandoje.“

Pastarąjį rugpjūtį krepšininkas buvo prisidėjęs prie Pirėjo „Olympiakos“ klubo, kai šiam trūko žaidėjų, išvykusių į pasaulio pirmenybių atrankos varžybas.

Detroite gimęs M.Harrisas yra kilęs iš daugiavaikės šeimos, turi devynis brolius ir seseris.

Vilniaus „Ryte“ jis papildys 2–3 poziciją, kurioje žaidžia D.J.Seeley, Arnas Butkevičius, Deividas Sirvydis, o kartais ir Eimantas Bendžius bei Dominique Suttonas.

VIDEO: „Ginčas“ su Stepu: svarbiausi momentai, nulėmę „Žalgirio“ pergalę prieš „Rytą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai