Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 23

Džiaugsmas „Ryto“ rūbinėje: palengvėjimas dėl ateities ir pasitikėjimas savimi

Vilniaus „Rytas“ kvėpuoja Europos taurės aštuntuko ritmu. Sostinės ekipa namuose 80:75 palaužė „Monaco“ ir iškovojo antrąją pergalę „Top 16“ etape. Iš rikiuotės iškritus Martynui Echodui, pasitempė kiti vyrukai. Terrellas Holloway ir Deivydas Sirvydis taškų vakarėlyje buvo vieni kertinių žaidėjų.

Jau nuo pirmojo kėlinio užvirė tikras karas aikštėje. Ilgos prancūzų rankos ir agresyvi gynyba daugiau nei 6 tūkst. aistruolių armiją privertė gerokai palaužyti balso stygas.

T.Holloway pirmasis išjudino ledus puolime. Atrodo, jog pagaliau pradedame matyti už ką Turkijos lygoje buvo taip vertinamas šis atakų organizatorius.

Jis buvo rezultatyviausias „Ryto“ žaidėjas su 13 taškų (3/5 trit.). Nedidukas įžaidėjas ne kartą nepabijojo ilgarankių Erico Bucknerio ir Wilfriedo Yaguete ir pjaustė gynybą prasiveržimais.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – „AS Monaco“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – „AS Monaco“

Dar neseniai virš šio žaidėjo galvos kaupėsi lietaus debesys. T.Holloway kontrakte buvo numatyta sąlyga, jog sulaukęs pasiūlymo sezono viduryje, jis gali išvykti. Negana to, atsirado ir klubų norinčių perimti amerikiečio kontraktą.

Išvykimo langas baigėsi, tad įžaidėjas liko Vilniuje. Eurolyga.lt T.Holloway atviravo, jog dabar jaučiasi kur kas geriau.

„Tikrai lengviau žaisti, kai esi ramus dėl savo ateities. Buvo labai daug nežinomybės. Nežinojau ar liksiu šioje rūbinėje, tačiau pasilikau likusiai sezono daliai. Mano mintys kur kas švaresnės ir galiu labiau koncentruotis padėti savo komandai“, – apie sunkią situaciją kalbėjo įžaidėjas.

Gynyboje tiek jam, tiek kitiems komandos nariams teko dar viena didžiulė misija. Prieš dvi savaites Dainius Adomaitis puolė į neviltį, kai jo komandos gynybą it tortą pjaustė UNIKS gynėjai Jamaras Smithas ir Errickas McCollumas.

„Monaco“ atsivežė ne ką žemesnio kalibro didmeistrius – du kartus NBA čempionu tapusį Norrisą Cole'ą ir „Žalgiryje“ neatsiskleidusį Dee Bostą.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Norris Cole
Arno Strumilos / 15min nuotr./Norris Cole

Bet pirmoje rungtynių pusėje „Rytas“ įspūdingai laikė už pavadžio varžovų lyderius. D.Bostas ir N.Cole'as po 20 minučių žaidimo kartu įmetė 6 taškus, o visa priešininkų komanda vos 31 tašką.

NBA svajonę dar tik besivaikantis „Ryto“ puolėjas Deivydas Sirvydis tikino, jog dviračio išradinėti nereikėjo – kieta gynyba yra raktas į pergales: „Kieta gynyba neleido jiems (lyderiams) įsivažiuoti. Jie nori bėgti į greitą puolimą, tad mes skubame atgal ir spaudžiamės“.

Visgi klaidų nepavyko išvengti. Norrisas Cole'as vien per trečiąjį kėlinį įsūdė 12 taškų ir iš viso įmetė 21 tašką. Dar pernai Eurolygoje žaidęs gynėjas galėjo pražudyti „Rytą“, tačiau lemiamu metu Arnas Butkevičius perėmė talentingojo žaidėjo gynybą ir nebeleido jam išmesti nė vieno metimo.

Nereikia pamiršti, jog „Rytas“ visiškai eliminavo iš žaidimo D.Bostą. Buvęs žalgirietis žaidė 28 minutes, pelnė 5 taškus ir pataikė vos 2 metimus iš 8.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Dee Bostas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Dee Bostas

T.Holloway nukėlė kepurę prieš N.Cole'ą. „Ryto“ įžaidėjas pripažino, jog tai yra labai talentingas žaidėjas ir jo visiškai sustabdyti neįmanoma. Tiesa, D.Sirvydis šiuo klausimu buvo kalbesnis – komanda privalėjo prisiimti kai kurias rizikas.

„Kartais nesustabdydavome jo su kamuoliu ir tiek... Aišku, planas buvo rizikuoti su jo metimais po driblingo. Šį Kartą jis juos pataikė, bet visi tai daro“, – N.Cole'o benefisą aiškino D.Sirvydis.

Antroje rungtynių dalyje atsirišusi „Ryto“ toliašaudė artilerija kompensavo trūkumus gynyboje. Vilniečiai antroje pusėje realizavo net 9 tolimus metimus.

Jau aišku, kad Saša Obradovičius sapnavo visus tris tritaškius realizavusį Arną Butkevičių, o visa komanda gavo pylos už 3 laisvas D.Sirvydžio bombas.

„Ryto“ snaiperis didina savo ginklų arsenalą. Jaunasis D.Sirvydis trečiadienį patikrino ir E.Bucknerio budrumą, kai prasiveržimu kaire ranka užbaigė metimą iš po krepšio.

Panašu, jog vilniečių viltis mažais žingsniais eina į priekį.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Deividas Sirvydis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Deividas Sirvydis

„Tritaškiai man nuima daug psichologinės naštos. Man asmeniškai tai labai svarbu, kuo greičiau atsidaryti puolime ar gerai sužaisti gynyboje. Jei tritaškį įmetu tai išvis atsiriša rankos.

Prasiveržimai pavyksta savaime. Aišku, sezono pradžioje buvau labai užakcentavęs tuos tritaškius, tačiau jų net neišmesdavau. Reikėjo kažką keisti. Ypač su kaire ranka galiu prasiveržti, tad baudžiu juos ties tritaškiu“, – apie savo pasirodymą kalbėjo 11 taškų pelnęs D.Sirvydis.

Jaunuolis lengvai nusikvatojo paklaustas apie Martyno Echodo traumą. Trečiadienį „Rytas“ apsiėjo be vidurio puolėjo paslaugų, tačiau juokams pasibaigus, puolėjas pripažino, jog vilniečiams reikalingi visi sveiki žaidėjai.

Jam pritarė ir T.Holloway. Amerikietis atkreipė dėmesį ir į neįprastą vaidmenį gavusį Mareką Blaževičių. 18-metis „Ryto“ sistemos auklėtinis rungtynes pradėjo starto penkete.

„Vienas iš mūsų vyrukų susižeidė, tad nebuvo lengva. Turėjome dar labiau susitelkti, ypač aukšti žaidėjai. Kai tik Martynas pasveiks, vėl būsime pajėgiausios sudėties ir ieškosime būdų to išvengti ateityje“, – vis dirstelėdamas į M.Blaževičių kalbėjo T.Holloway.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – „AS Monaco“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – „AS Monaco“

„Ryto“ kelionė Europos taurėje tęsis jau už savaitės. Dabar jau vilniečiai svečiuosis „Monaco“ namų tvirtovėje. D.Sirvydis teigė, jog prieš antrąjį ratą pasitikėjimo savimi tikrai netrūksta.

„Pasitikėjimas niekada nebuvo dingęs. Po pralaimėtų rungtynių kažkas mus vis nurašinėja, tačiau mes sieksime savo tikslų nepaisant visų kliūčių“, – dar vieną šypsnį išspaudė D.Sirvydis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas