Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 18

Šansas Lietuvos talentui: traumas skaičiuojantis Šaras išsikvietė 16-metį lietuvį

„Barcelona“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius nutarė suteikti šansą 16-mečiui „Barcelona“ jaunimo sistemos auklėtiniui Kasparui Jakučioniui.
Kasparas Jakučionis
Kasparas Jakučionis / Euroleague.net

RAC1 žurnalistas Marcas Mundetas pranešė, kad trijų žaidėjų į ACB lygos rungtynes nesivežantis Šaras su komanda pasiėmė ir jaunąjį lietuvį.

Rungtynėse Granadoje „Barca“ neturės traumas savaitgalį patyrusių Cory Higginso, Jano Vesely ir Alexo Abrineso.

Tiesa, M.Mundetas pridūrė, jog į rikiuotę grįžta Rokas Jokubaitis.

K.Jakučionis, kuris su Lietuvos jaunučių rinktine praėjusiais metais tapo Europos čempionu, dar nėra debiutavęs pagrindinėje „Barcelona“ komandoje.

Šį sezoną katalonų ekipos dublerių komandoje trečioje Ispanijos lygoje jis renka po 8,6 taško, 3,6 atkovoto kamuolio ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.

Kovo pradžioje jis su „Barcelona“ jaunimo komanda laimėjo Eurolygos jaunimo atrankos turnyrą Zadare ir tapo turnyro MVP. Gegužę jis atvyks į Kauną, kur finalo ketverto metu dalyvaus finaliniame jaunimo turnyre.

15min prieš kelias savaites kalbėjosi su K.Jakučionio treneriu antroje „Barca“ komandoje Rogeriu Grimau, kuris atskleidė, jog lietuvis retsykiais pluša ir su pagrindine katalonų komanda.

„Priklauso nuo sezono momento – kartais dažniau, kartais rečiau, – apie Kasparo treniruotes pagrindinėje komandoje sakė R.Grimau. – Eurolygos komandos tvarkaraštis yra neįtikėtinas, tad kartais jiems net nelieka laiko treniruotis. Kasparas dirbo su komanda prieš sezoną ir kartais prisijungia prie jos sezono metu, bet jis dar jaunas – manau, kad dar ateis laikas, kai jis taps pilnaverte komandos dalimi.“

„Barcelona“ ir Eurolygos nuotr./Eurolygos čempionas Rogeris Grimau treniruoja Kasparą Jakučionį
„Barcelona“ ir Eurolygos nuotr./Eurolygos čempionas Rogeris Grimau treniruoja Kasparą Jakučionį

„Niekada negali žinoti, kada tai įvyks, – pridūrė R.Grimau, paklaustas, kada K.Jakučionis gali tapti „Barcelona“ pagrindinės ekipos dalimi. – Turi dirbti ir būti pasiruošęs galimybei, kuri atsiras. O gavęs šansą turi jį išnaudoti. Antroje komandoje ruošiame žaidėjus pagal pagrindinės komandos planą, kad žaidėjai būtų pasiruošę, kai Šarui jų prireikia. Bet žinote, kartais krepšinyje sulauki šanso tada, kai jo tikiesi mažiausiai.“

„Barcelona“ ir „Granada“ rungtynės vyks trečiadienį 22.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas