Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 27

Šaras – apie reikalingą mygtuką ir karą Ukrainoje: „Ispanai irgi turi suprasti“

Šarūnas Jasikevičius su ACB lygos svetaine pasidalino mintimis keliomis skirtingomis temomis, tarp jų – ir apie Ukrainoje vykstantį karą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / IMAGO/kolbert-press nuotr.

„Barcelona“ treneris trečią sezoną dirba Ispanijos krepšinio lygoje. Pirmajame sezone Šaras su komanda triumfavo ACB pirmenybių finale, o pernai krito finale prieš Madrido „Real“.

Šiemet po 12 turų katalonai su lietuviu priešakyje dalinasi 2–4 vietas su 9 iškovotomis pergalėmis.

Atėjus šventiniam laikotarpiui, Š.Jasikevičius prisėdo su ACB svetainės atstovu ir pasidalino mintimis keliomis temomis.

Viena jų – jau 10 mėnesių Ukrainoje vykstantis žiaurus karas, kurį pradėjo Vladimiro Putino vadovaujamas Rusijos režimas.

„Turi pagalvoti apie tai, kad labai netoli vyksta karas. Žmonės miršta dėl režimo, kuris niekaip negali būti palaikomas. Jei rusams seksis, turime klausti savęs, kas bus toliau. Mes, lietuviai, būdami taip arti, prisibijome to, nes esame maža šalis. Bet ir ispanai turi suprasti tai, nes karas vyksta pakankamai arti, priešingai nei jiems atrodo“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Lietuvis kalbėjo ir apie darbe patiriamą spaudimą ir stresą.

„Kai žmonės sako, kad „neparsineša darbo į namus“, jie meluoja, nes tai nėra įmanoma. Mes visą gyvenimą gyvename krepšiniu, patiriame daug streso, daug emocijų. Aš neturiu mygtuko, kad išsijungčiau. Noriu jį turėti, bet neturiu. Bet namuose aš turiu moterį, kuri tai supranta, turiu vaikus, kurie gal supranta mažiau, bet jie suvokia, kai jų tėtis pralaimi. Toks gyvenimas“, – sakė Šaras.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus interviu ACB svetainei

Jis atsivėrė ir apie savo kartais kvestionuojamus treniravimo metodus.

„Pasikeisti yra sudėtinga, – pripažino kaunietis. – Jei treniruotės prastos, atsiranda kibirkščių, o tada turi būti aštresnis, kad žaidėjai sureaguotų ir vėl atiduotų šimtą procentų. Nebandau būti nei geras, nei blogas. Bet jei viskas pavyksta, aš būsiu laimingiausias žmogus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas