Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 10 14

Šaras po pirmojo pralaimėjimo Eurolygoje: „Neišnaudotų galimybių rungtynės“

Šarūnas Jasikevičius net pastriksėdamas bent keturis kartus prašė sekretoriato minutės pertraukėlės prieš „Panathinaikos“ snaiperiams laisviems atakuojant iš toli. Rankų gestai atrodė komiški, bet pats Šaras atrodė įsiutęs. Tiesa, visus kartus „Žalgirio“ treneris minutės pertraukėlę turėjo atšaukti, nes graikų metimai skriejo pro šalį. „Panathinaikos“ prametė net 20 tritaškių, bet vis tiek pasiekė savo – 84:76.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ 84:76 | Atėnai

„Nemanau, kad varžovai metė laisvi. Metė tie, kurie norėjome, kad mestų“, – „Panathinaikos“ aktyvumą prie tritaškio linijos ir 10 realizuotų metimų iš 30 komentavo Šarūnas Jasikevičius.

Nuo to žodžio žalgiriečių treneriui jau bloga, bet pralaimėjimą vėl atnešė „detalės“.

Labiausiai jis pyko dėl lengvų praleistų taškų.

„Tai buvo neišnaudotų galimybių rungtynės. Žaidėjai stengėsi, buvo labai užsivedę, bet per daug atidavėme taškų ten, kur neplanavome atiduoti. Norint laimėti Atėnuose, tokių dalykų daryti negalima“, – iškart po rungtynių 24sek pasakojo Š.Jasikevičius.

„Žalgiris“ koja kojon tris kėlinius žengė su „Panathinaikos“, tačiau lemiamu metu pasipylė klaidos ir devintuoju bandymu pirmosios pergalės iš Atėnų Eurolygos istorijoje atsivežti nepavyko.

Iš viso praleidome 10-15 lengvų taškų, kurių neplanavome.

Priartėjęs 67:69, du kartus suklydęs „Žalgiris“ gavo du dėjimus iš eilės ir nebepagavo graikų.

„Vėlgi, detalės. Duodame įmesti metimą su bauda, o dar leidžiame atkovoti kamuolį ir vėl įmesti. Tačiau ne tame esmė. Tų mažų detalių mes neįvykdėme maždaug visas rungtynes. Atkarpos susidėdavo į vieną, du taškus ir galvoju, kad iš viso praleidome 10-15 lengvų taškų, kurių neplanavome“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Tie lengvi praleisti taškai nubraukė ir pakankamai sėkmingą gynybą prieš Ioannį Bourousį. Robertas Javtokas geriausiai stabdė vieną pagrindinių „Panathinaikos“ žmonių puolime – „centras“ pelnė 11 taškų, bet pataikė tik 4 metimus iš 11.

„Manau, kad situacijas išnaudojome gerai“, – gynyba prieš graiką patiko Š.Jasikevičiui.

VIDEO: Atėnų „Panathinaikos“ – Kauno „Žalgiris“

Vis dėlto komandai lemiamu metu labai trūko patikimesnio gynėjų Kevino Pangoso ir Leo Westermanno žaidimo, kurie kartu atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet suklydo 4 kartus, tepelnė 7 taškus ir pataikė vos 2 iš 14 metimų.

„Jie žmonės, jauni žmonės. Jiems tai buvo pirmosios rungtynės tokioje atmosferoje. Nėra lengva. Jiedu jau parodė savo lygį daugelyje šio sezono rungtynių ir manau, kad toliau kels savo lygį bei bus mūsų vedliai“, – jaunuosius įžaidėjus užstojo Šaras.

Reabilituotis K.Pangosas su L.Westermannu bei visi žalgiriečiai galės jau spalio 21-ąją „Žalgirio“ arenoje su Vitorijos „Baskonia“.

„Žalgiris“ pasiliko visą puokštę rezervų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas